Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie D 40 ......... pilot

takie glupie mysli mnie naszly wiec pytam ; czy udalo wam sie odpalic zdalnie jakiegos D ... czym innym niz oryginalnym pilotem lub zamiennikiem?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 15-08-2009 o 14:33 Powód: pis. ("orginalnym")

Domyślnie

a dlaczego pytasz? sterowanie jest na podczerwień (piolt ML-L3), dioda emituje światło podczerwone o określonej czestotliwosci jezeli pokryje sie to z tą ustawioną w odbiorniku to aparat zadziała i to wszystko. Pilot uniwersalny z marketu tez powinnien zadziałać jak go odpowiednio ustawisz.
    Pozdr.
    D90 18-200VR 50/1.4D SB900

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

D80, działa na uniwersalnym pilocie z marketu za 9.99 . Gdzieś na forum było nawet pod co trzeba ustawić, chyba coś z Sanyo ale nie pamiętam. Ustawiłem i działa .
    D90, S 10-20, S 18-50, N 70-300 VR

Domyślnie

Mój D60 działa z zamiennikiem - bezproblemowo.
    N

Domyślnie

pytam dlatego ze gdzies czytalem ze nokia z oprogramowaniem sybian i wgrany pilot to dziala z nikonami tak chcialem sie upewnic czy to prawda a te piloty z marketu to jakie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Co do telefonu to prawda, ale musisz mieć podczerwień i nie spodziewałbym się dużego zasięgu. Myślę, że większość uniwersalnych chińskich pilotów, na allegro za 10zł można też kupić zamiennik pilota ml-l3 .
    D90, S 10-20, S 18-50, N 70-300 VR

Domyślnie

poprubowalbym z tymi pilotami , to pewnie trzeba ustawic aparat na funkcje pilot i przyciskac w pilocie guziczkami az zadziala

Domyślnie

Program irRemote firmy Psiloc, dla Noki z symbianem. Działa świetnie, z poziomu programu można pobrać dodatkowe piloty do większości urządzeń. U mnie na D80 działa na ponad 10 m nie testowałem dalej, dla mnie to wystarczający zasięg.

Domyślnie

Ja używam pilota formy Phottix zakupionego na alledrogo.pl. Baterię trzyma bez problemu.
    N

Uprawnienia umieszczania postów