Szukaj
ZenitNikon F80 , Nikon D40 +Grip
+ Nikkor 18-55 + Nikkor 55-200VR ,N35 1.8 + trochę Optyki na M42
Teraz trzeba się uczyć robić zdjęcia
Modelka podoba sie, pomysł na zdjecia tez jakis jest. Niestety jak dla mnie brak ostrosci tam gdzie powinna byc, czyli oczy modelki. Swiatło Cie pokonało, fotografowanie w pełnym słoncu, to wielka sztuka, i tez na tym polu wiele razy poległem, dlatego unikaj takich sytuacji, lepiej gdy jest sloneczko za lekkimi chmurkami. Zdjecie nr5, to nie jest B/W, tylko szaro białe. Na 1 przeszkadzaja mi w tle nogi, ktore sprawiaja wrazenie brudnych. Jesli robiłes to w NEF-ach, to popracuj jeszcze nad obróbka, pewnie cos z tego lepszego wyciagniesz. Mam nadzieje ze krytyke przyjmujesz, jako etap nauki, bo ja wyrazam tylko swoje subiektywne zdanie. Sam od roku bawie sie w foto, wiec moge sie nie znac. Pzdr.
D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|
kadr swiatło obróbka ostrość na nie.
raczej bez pomysłu zdjęcia
obróbka, ostrość, kadr i światło - porażka. Niestety.
http://facebook.com/fotomagik
D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół
Niestety jak koledzy wyżej, w ogóle strasznie na trójce widać złotą blendę, nieregularne jej odbicia na skórze. Obróbka również do poprawki, zobacz co się dzieje np. na jedynce. Przyciemniłeś niebo i nie zobaczyłeś co się stało na granicy drzew z niebem. Głębia ostrości również jakaś dziwna wyszła. Konwersja do BW również na ostatnim nie spodobała mi się. Zbyt szaro. Nie zrażaj się jednak, są to naprawdę dobre rady i trzeba po prostu trochę praktyki w tym temacie.
olender.me
C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8
Do tego co juz powiedziano - za dużo grzebania w shadow highlight...
Skontaktuj się z nami