Voila ...
Szukaj
Voila ...
NIKON
Czasami jak patrzę na takie zdjęcia to jest za zakazem prostowania. Co z tego, że piony są pionowe jak ostatecznie budynek wygląda jak nadęta purchawka.
Samo zdjęcie jest dobre i nie mam do niego jakichś zastrzeżeń. Tylko czasami się zastanawiam czy koniecznie trzeba prostować zdjęcia.
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
Mam podobne co Ty odczucia, ale spróbuj wystawić krzywą budowlę, to przeczytasz co o tym sądzą inni odbiorcy...Mówią, ze w architekturze ma być prosto i chyba cięzko się jest spierać...
NIKON
i to mnie martwi...
Czymtasem... pozdrawiam bombelkowo
A mnie nie martwi, tylko irytuje i dlatego omijam ten dział (w sensie nie publikuję tutaj). Pomimo, że dawno temu zgłębiłem sławny tutorial bombla i próbowałem wszystko poprawiać technika "naprawiania" zdjęć budynków sprawiała mi zbyt dużo problemów. Może jakbym się parał tylko fotografią architektury i to w celach dokumentacyjnych faktycznie znosiłbym jajko, żeby były piony i inne poziomy, ale dla mnie nie to akurat stanowi o udanym zdjęciu. To jest udane a pewnie byłoby bardziej, jakbyś dał sobie spokój z prostowaniem.
pozdrawiam - M.
D50/F801/PiSix, N 18-70, N 50 1.8, S 105 2.8, S 10-20, KIRON 70-210 4, SB-800 i inne szpeje...
OKO KOTA
a może by tak spróbować zrobić prosto i bez rzeczonej purchawki?
"Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."
Dobre, to co powiedziałeś i zrobiłeś - ten kapelusz na lewej wieży już tak nie razi...Jednak możliwości wokół tego obiektu są akurat mocno ograniczone ... Pozdrówka
NIKON
Skontaktuj się z nami