Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: problem uv..

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie problem uv..

.:
    powinienem wczesniej sie zatroszczyc o obiektyw ale jakos zawsze nie bylo czasu wiec pare dni temu kupilem filtr kenko uv 77m do nikkora 70-200 no i temat do zastanowienia bezpieczny obiektyw z uv ale nizsza jakosc zdjec troche poszukalem na necie i wiekszosc uzytkownikow pisze uv ma wlasnosci przewaznie ochronne nie ma zdnego wplywu na jakosc zdjec wiec zrobilem maly test i jednak ma wplyw pytanie czy to wina filtra czy dluga ogniskowa inaczej reaguje na filtr uv
    dla mnie w tym momencie ten filtr jest bezwartosciowy jesli ochrona szkla ok ale duzo trace na jakosci czy ktos z was ma taki problem pomijajac szerokikat
    dzieki

zdjecie zrobione z okolo 8m ze statywu
    caly kadr

.: D-NIKON i szklana pułapka
    www.michalbak.com

Domyślnie

wez najpierw porzadnie ustaw ostrosc i pozniej powtorz test. jeszcze jedno - wklejaj cropy zdjec, ktore pokazujesz na forum bo np.: ta wiertarka z pierwszego cropa na bank nie pochodzi ze zdjecia powyzej.
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

do obiektywu za kilka tyz zl kupujesz filtr za kilkadziesiat ???? trzeba bylo kupic B+W ja mialem go z 80-200/2,8 i zadnego spadku jakosci nie było
    D70s + Grip + Nikkor 80-200/2,8 + Tamron 17-50/2,8 + Vivitar 100/3,5 Macro + Nikkor 50/1,8 + SB-800
    - Całośc skradziona 30/08/2008 w okolicach Płońska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Garnett Zobacz posta
    do obiektywu za kilka tyz zl kupujesz filtr za kilkadziesiat ???? trzeba bylo kupic B+W ja mialem go z 80-200/2,8 i zadnego spadku jakosci nie było
    mam dokładnie tak samo

myślę, że wina leży w kiepskiej jakości filtrze. tyle

Domyślnie

-pierwsze zdjecie tylko obrazuje kadr cropy sa z 2 roznych fot raz ostrosc na wiertawke raz na metke
    -ok ale nie sadzilem ze bedzie taka przepasc
    .: D-NIKON i szklana pułapka
    www.michalbak.com

Uprawnienia umieszczania postów