Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Z mroku ...

Domyślnie Z mroku ...

Witam, jako że są to pierwsze zdjęcia jakie poddaję pod Waszą ocenę liczę na sporą dawkę konstruktywnej krytyki.

Niesiony wewnętrznym przekonaniem iż portret powinien zawierać w sobie pewną dawkę emocji zaryzykowałem "coś takiego".

1.
    2.
    Bardzo mnie interesują wasze odczucia po obejrzeniu dwóch pierwszych zdjęć.
    D800 | D700 | Power Pack MB-D10 | AF-D 20-35 2.8 | AF-D 35 2 | AF-D 50 1.4 | AF-D Micro 60 2.8 | AF-D 85 1.4 | AF-D Micro 105 2.8 | AF-D ED 80-200 2.8 | SB-800 | 2x SB-80DX | Mf 055XproB + Sirui G-20

Sith Hospodar Impaler Awatar Dex
    Miasto
    Alpy Transylwańskie

Domyślnie

Podoba sie kolor, podoba się światło i obróbka.
    Nie wiem, może niech bardziej kompetentni odemnie sie wypowiedzą, ale może ciut więcej dłoni na 1?

Domyślnie

na jedynce podoba mi sie twarz i jej kolor, ale za wyraźne oczy już nie
    nie podoba mi się ucięcie dłoni
    dwójka mi sie nie podoba

no i podpis - jest za wielki i w złym miejscu
    umieszczaj maleńką sygnaturę np. w dolnym prawym rogu fotki

Domyślnie

jak dla mnie wykonanie świetne, pomysł z emocją też ale tylko ta emocja jak dla mnie udała się*na 1 zdjęciu... na 2 jakoś do mnie nie przemawia, ale za kolory i światło wielkie brawa, IMHO jest rewelacyjnie mam nadzieję, że sama kiedyś będę też takie portreciki robiła ))

Domyślnie

1 fajnie i dobrze ze jest ta reka na dole a ze ucieta nie przeszkadza mi bo i tak poza go a dzieki niej twarz nie wyłania sie z mroku i nie odcina sama (oczy tez na plus)
    2 fajnie przerysowana mi sie podoba

Domyślnie

Wielkie dzięki za dotychczasowe sugestie.

Dacię wiarę że to są bliźniaki ?

Wielkość sygnatur ma swoje uzasadnienie i zapewniam że nie ma przełożenia na wielkość mojego EGO (potem zdradzę powód użycia tak dużych podpisów)

Bardzo chce się rozwijać w kierunku fotografii, pociągają mnie zdjęcia studyjne z uwagi na możliwość kreowania aury wokół np. portretowanej osoby. Warunków studyjnych ani sprzętu niestety nie mam co tłumaczy małą GO na 1 zdjęciu choć chętnie rozszerzył bym ją o przynajmniej 2-3 cm, pomieszczenie jednak było zbyt małe, a źródło światła zbyt słabe aby szaleć z wyższą f. Tonacja moja ulubiona choć widać wyrwy w przejściach tonalnych (wina pośpiechu i braków w obsłudze PS'a). Chciałbym spróbować z BW szkoda mi jednak każdego tonu ca mnie trochę hamuje, ponad to wiem jak wiele doświadczenia wymaga konwersja do BW (może kiedyś).

Na razie proszę o dalsze komentarze/sugestie które pomogą mi w dalszej pracy nad moim "warsztatem".
    D800 | D700 | Power Pack MB-D10 | AF-D 20-35 2.8 | AF-D 35 2 | AF-D 50 1.4 | AF-D Micro 60 2.8 | AF-D 85 1.4 | AF-D Micro 105 2.8 | AF-D ED 80-200 2.8 | SB-800 | 2x SB-80DX | Mf 055XproB + Sirui G-20

Uprawnienia umieszczania postów