Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: dubelt

Domyślnie

Z ciekawości pytam: po co takie wysokie ISO? Miejsce wygląda mi na dość dobrze doświetlone.

Domyślnie

Toki zaczynają sie około 5 po południu, trwają z róznym nateżeniem do godziny po zachodzie słońca.
    Ptak tokując porusza energicznie głową, a ja siedze na gruncie o małej stabilnosci. Stąd potrzeba w miarę krótkich czasów.
    Poza tym 1250-2000 to wcale nie wysokie iso dla D3
    "czuję jak rodzi się moc"

Domyślnie

Tak,to generalnie "zkaszanione"....
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Mistrzostwo świata. Jak zwykle Cieszę się, że nie spuszczasz z poziomu i zawsze masz do pokazania coś niebanalnego. Gatunek nie jest trudny (łatwy do namierzenia i zupełnie nie płochliwy) przez co ostatnio przeżywamy natłok dubeltowej fotografii. Coś na kształt mody (podobnie było z kraską i innymi niepłochliwymi). Przynajmniej na Podlasiu większość dużych tokowisk w tym roku była obstawiona. Na szczęście dubelty nic sobie z fotografów nie robią i zaledwie w godzinę po zabraniu budki (czy postawieniu!) wracają do regularnego tokowania. Ostatnio wiele razy obserwowano jak ktoś wlazł w środek tokowiska, rozłożył się, poczekał na powrót ptaków, pofotografował godzinkę-dwie, wylazł i odjechał. Mam nadzieję jurgen, że te patałachy widząc Twoje doskonałe zdjęcia załamią się, zwątpią zupełnie i przestaną przyjeżdżać

Domyślnie

bdb, jak zwykle zresztą

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów