Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Marzena

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nonnatus Zobacz posta
    c

dam Ci więc zagadkę: może być brzydka modelka ładnie pokazana?
    moge moge ... ja chce

jasne ze moze.... mozna pokazac mniej urodziwa modelke lub modela w sposob CIEKAWY I KORZYSTNY

tu sie nie udalo autorowi zdjecia

napisales ze postac na zdjeciu nie jest juz anonimowa...

choc autor przedstawil nam modelke imieniem
    to jednak dla mnie modelka nadal jest anonimowa....
    nie znam tej Pani.... nie wiem kim jest i co robi...

potwierdzam jedno
    nie nalezy oceniac urody modelki choc wyrazenie ze mi si emodelka nie podoba... nie jest zlym okresleniem

i jak na twoja zagatke....

mozna robic zdjecie niezbyt urokliwej dziewczynie doba fotke.... korzystna fotke

ps gdzies widzialem akty kobiet powyzej 12-130 kilo wagi... i powiem ci jedno
    napisz mi ze piekne.... panie sa... albo ze nie... bo kazdy z nas ma gust...
    jedni jak redman lubia rubensowskie ksztalty, inni wola dziewczyny bardzo bardzo chude

a same zdjecia... zabijały.....

sprawa druga ogladales ten film o jednym z najslynniejszych kalendarzy w ostatnich latach...
    tam pokazano akty ( faktem jest "akt zakryty " jak ja to lubie nazywac...) kobiet po 60-tym roku zycia...

napisz im ze kobieta po 60 naga jest atrakcyjna lub nie...
    fotograf pokazal kobiety "tematycznie" w sposob bardoz bardoz korzystny... i efektywny

i zdjecia rowniez zabijały...

tutaj fotograf ( autor ) niestety nie pokazal nam modelki korzystnie
    a wystarczylo tylko kilka zabiegow .. i bylo by zdecydowanie lepiej
    od ustawienia po kadr
    od kolorystyki po usuniecie zmarszczki z lewej storny modelki i poprawieniu bledow skornych
    na napewno remik ocenil by prace calkowicie inaczej...
    tak mysle

a tak bez tych zabiegow modelka poprostu nie wyglada korzystnie... bez wzgledu na jej wiek

peace
    www.facebook.com/kpaprocki
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

chlopczyku... nie spinaj się tak.
    z Twojego zawilego i natchnionego rozumowania wnioskuję, że zdjęcie jest nieudane, bo Ci się modelka nie podoba ('dobór modelki jest nietrafiony')...

Napisałem
    "...nie wiem co znaczy: 'uroda modelki na nie'?
    to nie dobór modelki, ale sposób jej pokazania może być na nie."

odpisałeś:
    "Aha, wiec zdjecie moze sie nie podobac, ale modelka MUSI sie podobac idąc Twoim tokiem rozumowania"

doprawdy swoisty sylogizm...
    powiedz mi skąd takie wnioski po moich słowach?
    czytaj proszę ze zrozumieniem.

dam Ci więc zagadkę: może być brzydka modelka ładnie pokazana?

kultura chłopczyku, kultura...
    ale rozumiem, ze to nie jest argument wystarczajacy,
    więc... słowa - 'jak dla mnie' - powinny Ci wyjaśnić sprawę. ale skoro nie wyjasniają to pomogę...
    domagasz się poszanowania swojej natchnionej opinii o braku urody u modelki, ale odmawiasz mi wyrażenia swojego poglądu w tej sprawie...

autor zdjęcia wystawiając fotkę robi to anonimowo.
    postać na zdjęciu anonimowa już nie jest.
    więc postuluję więcej szacunku do ludzi, szczególnie jesli to jest Kobieta.

a po wtóre - jak zdjęcie jest kiepskie to pisz, że jest kiepskie, a nie że autor jest kiepski.
    jego umiejetności moglą być kiepskie, ale nie autor..
    czy to Ci tak trudno pojąć?

napisałbym Ci
    na ten przyklad ze:
    'Twoje wypowiedzi są glupie, co nie oznacza przecież że Ty jesteś głupcem'
    ale oczywiście Ci tego nie napiszę

kolego, to że ja napisalem ze 'modelka jest swietna', jest wedug Ciebie przyczynkiem do zlinczowania Cię - zaczyna mnie martwić... bo nie mam takich zamiarów i prosze nie mierz mnie swoją miarka...
    Posłuchaj mnie dziecko kochane. To, że masz swoje zdanie nie uprawnia cię do tego aby je narzucać innym. Napisałem ze podoba mi sie swiatlo i kadr, ale modelka mi sie nie podoba. Gdybym miał ocenić tylko swiatlo i kadr byłbym na tak. Ale oceniam całośc i jestem na nie, bo światlo i kadr nie ratują niekorzystnego obrazu modelki jaki autor zdjęcia tu przedstawił. I jest to tylko moje zdanie, do którego mam prawo podobnie jak Ty, mówiąc, że modelka jest świetna. Tym razem zrozumiałeś, czy może przeliterować?

Kultura? Hahaha no to się dziecko wygłupiło. Ty mi mówisz o kulturze? A sposób w jaki sie do mnie odnosisz jest moze kulturalny? Hahaha gratuluję swoistego poczucia kultury, ale spokojnie, jest szansa, że wyrośniesz z tego i nauczysz sie pojmować kulturę tak samo wobec wszystkich ludzi.

Poza tym co niekulturalnego w tym, ze napisalem iz modelka mi sie nie podoba? Twoje wypowiedzi tez mi sie nie podobaja i co? czujesz sie urażony? Prawda jest taka, że kazdy powienien mieć swiadomosc faktu, ze nie kazdemu bedzie sie podobał. A jesli modelka pozwalając sie sfotografować liczy na to, ze spotka sie tylko z pochlebnymi opiniami gdy fotograf opublikuje zdjecie na publicznym forum to jest po prostu naiwna. A jesli i Ty w to wierzysz to tez naiwny. Tyle w temacie.

Z tym sie zgodze, nie znam autora, nie mogę powiedziec ze jest kiepski. Moze nie jest, ale tym zdjęciem nie zabłysnął. Niemniej jednak piszac w ten sposob mialem na mysli wykonanie zdjecia i dobór modelki, nie zaś samą osobę autora. Gwoli ścisłości.

kolego, to że ja napisalem ze 'modelka jest swietna', jest wedug Ciebie przyczynkiem do zlinczowania Cię - zaczyna mnie martwić... bo nie mam takich zamiarów i prosze nie mierz mnie swoją miarka...
    Wiesz, nazywanie mnie twoim kolega to dla mnie obraza. Ja przyjaźnię się i "koleguję" tylko z dorosłymi, dziecko drogie. Albo przynajmniej z takimi którzy potrafią myśleć i zachowywać się oraz wypowiadać z sensem jak dorośli. Ty tego nie potrafisz, usilnie mnie atakujesz za to ze osmielilem sie wyrazić swoje zdanie, z którym sie nie zgadzasz.
    Poza tym co ty wiesz o miarze jaką zwykłem mierzyć ludzi, ich zamiary i zachowania? Sądzę zę twoja wiedza w tym temacie jest tak samo ograniczona jak twoje rozumowanie w kwestii wyrazania swojego zdania o urodze modelek. Napisałbym że jesteś ograniczony skoro masz tak ograniczony tok rozumowania, ale przecież ci tego nie napiszę
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Konrad - widać nie zrozumieliśmy się...
    odczytałem Twój post jako contra temu co napisał dość przytomnie stock IMO
    - uogólniając - że nie oceniamy tu urody modelek (w domysle jest, ze nie oceniamy źle urody modelek, bo dobrze to czemu by nie... ),
    więc pomyslalem, ze w to pijesz...
    ale teraz jak mi to rozjaśniłeś, to i tyskie przede mną, co to je akurat spozywam - jakby jaśniejsze...

oczywiście, jak ładna pani, to i zdjęcie na atrakcyjności zykuje,
    ale nie ma zasady, że brzydka pani nie może zostać atrakcyjnie pokazana...
    ale jak widzę to jest poza sporem.

pozdrawiam
    r.
    Kurcze pierwszy raz ktos zwrocil sie do mnie w poscie po imieniu... dziekuje to miłe

i tu sie z Toba zgodze....
    alez mozna.... pokazac portret naturalistyczny.... w sposob atrakcyjny i bardoz ciekawy

pozdrawiam
    K.
    || D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remiksson Zobacz posta
    Posłuchaj mnie dziecko kochane.
    uuuu. lol...

To, że masz swoje zdanie nie uprawnia cię do tego aby je narzucać innym.
    uuuu.

Tym razem zrozumiałeś, czy może przeliterować?
    wolę przeliteratkować

Twoje wypowiedzi tez mi sie nie podobaja i co? czujesz sie urażony?
    nie pochlebiaj sobie.

Z tym sie zgodze, nie znam autora, nie mogę powiedziec ze jest kiepski. Moze nie jest, ale tym zdjęciem nie zabłysnął. Niemniej jednak piszac w ten sposob mialem na mysli wykonanie zdjecia i dobór modelki, nie zaś samą osobę autora. Gwoli ścisłości.
    cieszę się, bo zauważam progres w Twoim mysleniu...

Wiesz, nazywanie mnie twoim kolega to dla mnie obraza.
    martwię się o Ciebie coraz bardziej...

usilnie mnie atakujesz za to ze osmielilem sie wyrazić swoje zdanie, z którym sie nie zgadzasz. (...)

Sądzę zę twoja wiedza w tym temacie jest tak samo ograniczona jak twoje rozumowanie w kwestii wyrazania swojego zdania o urodze modelek
    poprosze novikę. jest psychologiem. powinna Ci pomóc...
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

nonnatus....
    novika jest sexuologiem....
    psychologia o takiej specjalnosci....

tu sie nie zlapie

Domyślnie

uuuu. lol...

uuuu.

wolę przeliteratkować

nie pochlebiaj sobie.

cieszę się, bo zauważam progres w Twoim mysleniu...

martwię się o Ciebie coraz bardziej...

W pierwszej kolejności poprosiłbym o pomoc dla siebie. Wyraźnie pokazujesz jak bardzo Ci jej potrzeba.

I zdecydowanie nadużywasz słowa "lol", za duzo na fotka.pl sie siedzi? A moze to Twoja reakcja na brak argumentów?
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hanibal Zobacz posta
    nonnatus....
    novika jest sexuologiem....
    psychologia o takiej specjalnosci....

tu sie nie zlapie
    cholera. nic nie mówiła...
    ale może ma jakieś fajne kolezanki, o bardziej klasycznym uprofilowaniu
    oczywiście muszą się koledze spodobać, bo jak nie to terapia się nie uda.
    a widac jest bardzo potrzebna...
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Domyślnie

Zdjęcie niezłe, tylko kadr trochę niedopracowany.

Userowi Remiksson chyba gdzieś zapodziała się fiolka z Relanium. Złośliwość rzeczy martwych... Ja ostatnio nie mogłem znaleźć prawa jazdy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawel Zobacz posta
    Zdjęcie niezłe, tylko kadr trochę niedopracowany.

Userowi Remiksson chyba gdzieś zapodziała się fiolka z Relanium. Złośliwość rzeczy martwych... Ja ostatnio nie mogłem znaleźć prawa jazdy.
    No zobacz no... jak ty dobrze wiesz co mi się zapodziało i czego mi trzeba.

Domyślnie

cholera. nic nie mówiła...
    ale może ma jakieś fajne kolezanki, o bardziej klasycznym uprofilowaniu
    oczywiście muszą się koledze spodobać, bo jak nie to terapia się nie uda.
    a widac jest bardzo potrzebna...
    no tak widać, że jest ci potrzebna. Zresztą błyszczysz każdym postem coraz bardziej, wręcz porażasz mnie błyskotliwością swoich wypowiedzi. Arsenał argumentów wyczerpany to teraz czepiamy się zdrowia psychicznego i próbujemy wmieszać w sprawę osoby zupełnie z nią niezwiązane co? Wiesz jak to się nazywa? Desperacja. Desperaci różne głupstwa robią, ale żeby nie spać do 4 rano czekając na moje odpowiedzi? Twoja przypadłość zaczyna być naprawdę groźna.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów