Szukaj
Pozwolę sobie pomóc wstawić większe zdjęcie.
FOTOGRAFIA
Zegarek skutecznie odwraca uwagę. No i to samo czego mi w mojej puszcze brakuje - ostrości.
D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3
Witam na temat zegarka juz wiemy, widzę kolega podobne podejście do mnie, czyli minimalizm w obrobce. Pozdrawiam
Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....
tak minimalizm w obróbceco do ostrości to ostrość głównie jest na twarzy bo nic innego mnie nie interesowało
copyman nie sztuka wrzucić fotke i poprawić ostrość w photoshopie
jak dla mnie to portret udany zgadzam sie z zegarkiem jedynie hyhy :P
Nikon D80 z ob. Nikkor 18-70mm 1:3.5-4.5 ED, Nikkor 50mm 1.8 D, Sigma 70-300 4-5.6 APO + Filtry UV i polar, SB 600
Osprzęt studyjny
Lukas8558 - bez przesady, d80+kit potrafi lepiej, wiec nie mow ze ostrosc jest ok
A fota... jak dla mnie album
Pozdrawiam
Powered by D80
bo ostrośc jest dobra nie mówi że superowa w pliku orginalnym przy powiększeniu jest dość dobra :P ale widze że tu większość to photoshopowce hyhyno ale co tam jak kto woli
ja sie nie uważam za profesjonaliste bo tak naprawde to sie ciągle ucze
![]()
Nikon D80 z ob. Nikkor 18-70mm 1:3.5-4.5 ED, Nikkor 50mm 1.8 D, Sigma 70-300 4-5.6 APO + Filtry UV i polar, SB 600
Osprzęt studyjny
Witam, spadek ostrości w tym większym zdjęciu może być spowodowany powiekszeniem fotki z małego obrazka, to z pewnościa spowoduje spadek ostrości, a ponadto widać juz jakieś zniekształecenia. Sam kiedys próbowałem powiększyć fotkę i efekt był podobny. Gdyby kolega wstawił odrazu większe zdjęcie jestem pewien że z ostrością byłoby lepiej. Pozdrawiam.
Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....
Przeciez to zdjęcie nie jest powiększane. Wręcz przeciwnie. Zostało zmniejszone. Oczywiście może to powodować spadek ostrości, jednak w tym przypadku ostrość na oryginalnym zdjęciu (kliknij w miniaturę) jest na bluzce, a nie na twarzy.
No i ten zegarek
Generalnie Pani wyszła korzystnie, więc jest do przodu. Zdjąć zegarek i po złapaniu ostrości nie czekać na cud tylko robić zdjęcie, bo ludzie się ruszają, a ręce się trzęsą
pzdr
Zgodze sie z asha - ostrosc jest na bluzce. Widac interesowalo Cie cos innego niz twarz
Sam zmniejszales zdjecie, czy "fotosik" zrobil to za Ciebie? Jesli sam, to niechybnie tez nalezysz do niechlubnego grona fotoszopowcow. To, ze ktos podostrza zdjecie po jego zmniejszeniu, nie znaczy od razu, ze dokonuje na zdjeciu fotograficznej kastracji. Jak cos poPSules zmniejszajac, to potem wypada to przywrocic do pierwotnej ostrosci
A zdjecie fajne, tylko ten zegarek... no i ostrosci troche brakuje![]()
clusca
Fufu X
Skontaktuj się z nami