Close

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 93

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Już macie przykład z 35-tką. Wszyscy czekali na AF-S 35/1.4 pod FF oczywiście, bo pod DX jest bez sensu. Ale się okazało, że to wasze myślenie jest trochę bez sensu i wyszła 35-tka pod DX. Dużo amatorów ma puszki bez śrubokręta i stara 35-tka jest dla nich mało przydatna, więc nie kupią. Na dodatek jak ktoś kupuje tanią puszkę, to nie po to, żeby dużą kasę w obiektywy ładować. Czyli tylko w miarę tani obiektyw sprzedawany w dużej ilości sztuk da odpowiednie zyski. Część tych od FX, którzy nie mają 35/2 lub maja z nim kłopoty, też to kupi, bo tragedii na FX nie ma, choć to nie jest to, o co chodzi. A jak już sprzedadzą odpowiednią ilość i zarobią kasę, to pomyślą o AF-S 35/1.4 pod FF. I znów sprzedadzą te 35-tki, bo te DX-owe będą wymieniane. I znów zarobią kasę. To jest bardzo logiczne.

Z 85-tką może być tak samo. Będzie pod DX, a jeśli winieta nie będzie jakaś koszmarna, to część użytkowników FX-a też to sobie kupi. A za jakiś czas wymienią na 85-tkę pod FF i znów bedzie kasa.

W ten sposób sprzedadzą wiecej obiektywów i zarabią wiecej kasy.
    Niewątpliwie ta teoria może mieć sens.

Domyślnie

Jk madrze powiedzial i mz jak wyprodukuja 1.8 pod dx to sprzedaz bedzie naprawde duza... uzytkownicy puszek bez srubokreta nie maja wogole wyboru w tej ogniskowej ... no i moze bedzie mozna liczyc na uzywki starej 85/1.8

nie liczac tamrona 90 ale to nie to swiatlo ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mibartek Zobacz posta
    czy ja wiem....przecież na FX są świetne ..
    Wszystkie szkła FX sa też na DX, więc mogę napisać, że jest już na DX 85/1.8.
    85 DX w wersji 1.4 nie będzie raczej tańsza od dotychczasowego śrubokręta 1.8.
    Więc chodzi tylko o napęd (AF-S) i o cenę. Tania masówka 1.8 na DX da większy zysk niz wersja 1.4 na FX co prowadzi do wniosku co ma szanse szybciej sie pojawic na rynku. Niestety. Obym się mylił. Choć wiekszość chciałaby odwrotnie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ja tam należę do tej większości
    Myślę, że wypuszczanie szkieł dla masowego klienta, to jedyna szansa na przetrwanie dla Nikona.
    Należy tylko sobie życzyć, by 85 powtórzyła sukces 35/1.8 i żeby przejęła od niej to, co najlepsze, czyli relacje jakość/cena.

Domyślnie

jak dobrze widzieć takie wiadomości i to na dobranoc :] 85 Dx to świetny krok marketingowy Nikona , który da im duże zyski ...

Domyślnie

No przy takich spadkach jakie Nikon ma ostatnio na akcjach, to raczej w firmie obowiązuje logika - nie ważna dla jakiej grupy klientów produkt-ważne żeby się sprzedawał jak świeże bułeczki i żeby ta sprzedaż generowała jak największe obroty z przyzwoitym zyskiem. Odpowiedź w takim razie jest prosta wypuszczać będą szkła w stylu nowej 35 bo to się sprzeda masowo i nakręci zyski.
    N D3 S17-35HSM N50 F1,4 N85 F1,4 N80-200 F2,8 SB800+900

Domyślnie

Dziś napisali na Nikonrumours, że 85 ma być f3,5....
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coach_lodz Zobacz posta
    Dziś napisali na Nikonrumours, że 85 ma być f3,5....
    hehehee... dobrze, że nie f5.6
    Dziwne co najmniej byłoby takie szkło 85/3.5...

Domyślnie

no dziwne... takie nie wiadomo po co....
    Zawsze bądź sobą... no chyba, że możesz być Bat-Manem... wtedy zawsze bądź Bat-Manem.
    moje obserwacje...

Domyślnie

jakoś nie chce mi się wierzyć w 85 /3,5 , chłopaki a może zbiorowy list do producentów "koreańskich pingpongów" niech wkładają w swoje szkła trochę elektroniki

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów