Witam
Mam problem, posiadam 400 i jestem w sumie z niej zadowolony, błyska w domciu, imprezki rodzinne (urodziny święta z dziećmi itp) ostatnio jednak brakło mi mocy lampki na zakończeniu roku w przedszkolu - przedstawienie, duża sala, brak okien - ciemnica i pomyślałem o zakupie lampki z większą mocą, ceny SB 600/900 zabijają więc padło na błyskotkę nie systemową, po przeglądnięciu tego forum, canona, optyczne wybrałem nissin 622 ale właśnie - niby większa moc, palnik odchylany w poziomie, fotocela i gratis może błędnie (przypadkowo) działający iTLL
SB 400 cenię i kupiłem ze względu na jej gabaryty (mieści mi się z puszką do torby, nie muszę jej odpinać) mało waży, prądooszczędna, lampka na sanki do fotek rodzinnych i gdyby nie to przedszkole a będzie więcej takich występów od września to bym nawet o zamianie nie myślał;
Mój post kieruję głównie do osób co zamienili właśnie sb400 na tę lampę niech napiszą czy warto
Za porady typu dozbieraj i kup chociaż SB 600 dziękuje - nie wchodzi teraz w grę, CLSa i tak nie mam w D60, używki nie kupię na nowe systemowe mnie nie stać
no i co mam zrobić zostawić 400? czy sprzedać i kupić Ni 622? a może mieć obie?
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami