Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

polecam tamrona, ale bez silnika. MZ swietne szkielko, na FX pracuje lepiej niz na DX, ostry od pelnej dziury (moj egzemplarz taki byl przynajmniej), szybki i celny AF (ale w slbym swietle zaczyna pudlowac), mala winieta a w zasadzie ja je nie zauwazylem. Jedyny problem jak dla mnie, to ze dosc mocno ociepla kolory

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

A co powiecie o Tokinie 28-80/2.8 PRO? Podobno konstrukcja oparta o patent Angénieux.
    Ostatnio edytowane przez Photoartbox ; 12-08-2009 o 19:04

Domyślnie

A Nikkor 24-85? Podobno duże lepsze szkło od 24-120; jaśniejsze i optycznie na dużo wyższym poziomie...

pozdrawiam
    Pat
    Fuji X100 i głód ulicy

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pat.p Zobacz posta
    A Nikkor 24-85? Podobno duże lepsze szkło od 24-120; jaśniejsze i optycznie na dużo wyższym poziomie...

pozdrawiam
    Pat
    Ktora wersje masz na mysli? AF-S czy AF?

Domyślnie

Spraw sobie Nikkora AF 24-50/3,3-4,5 D. To świetne szkło, tego nikt kto go miał nie zaprzeczy. Na dodatek kosztuje naprawdę niewielkie pieniądze. Z opinii i testów wynika, że N AF 24-85/2,8-4 D to też bardzo dobre szkło jednak 3x droższe.
    LED ZEPPELIN

Oszczędny w słowach
    Miasto
    woj.Łódzkie

Domyślnie

Jeżeli nie zraża Cię światło to zobacz NIKKOR 28-70/3,5-4,5. Robiłem mnóstwo tym szkłe i uważałem że są lepsze (w tek kategorii cenowej) jak tyko wyszedł nowy 28-105/3.5-4,5...sprzedałem 28-70 i kupiłem 28-105... Może zawiodę wszystkich... 28-70 rozkłada go na łopatki... i optycznie i mechanicznie (używałem obydwa obiektywy z FM...).
    W tym roku nie zdążył przyjść mój obiektyw i pożyczyłem 28-70/3,5-4,5 - już ma oooooo dobrych parę latek... nie zawiodłem się ostro i kontrastowo. NIe czułem zawodu oddając ludziom zdjęcia
    Jeżeli światło 3,5-4,5 nie denerwuje cię to zobacz ceny... będziesz mile zaskoczony
    F, D, SB i conieco do nich

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Jutro zawita u mnie 28-105, zobaczymy co potrafi

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BART3skiing Zobacz posta
    24-70
    Jakbys przeczytal pytanie, to bys tego nie napisal

Domyślnie

zaproponuje odgrzanie kotleta / Nikkor 28-105 z D700 - krótko i na temat - bez zbędnego polemizowania nad innymi szkłami. Mam 28-105 i chwale sobie - ostry że ja cie przepraszam, jestem ciekaw jak z D700 chula.
    i co ja mam tu napisać?

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Krotko i na temat: z D700 chula, ze ja cie przepraszam Jesli komus nie przeszkadza zmienne swiatelko, jest jak najbardziej godny polecenia.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów