Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Pomocy - soft

Talking

Dzięki wielkie za wszelkie uwagi co do niedoborów w moim komputerze - przekazałam te minimalne wymogi co do procków i innych RAMów mężowi, i mam nadzieję, że zrozumie powagę spraw)))

Póki co dla wszystkich, którzy nadal nie wiedzą czym otwierać i wywoływać NEFy z d80 - mam dobrą wiadomość -
    -
    -
    -
    -

znalazłam program, który d80 obsługuje, jest darmowy (wersja testowa - trochę uboższa od płatnej) i działa jak błyskawica w porównaniu z Nikon Capture.

Ten program to SILKYPIX - no dobra, nie dziękujcie tak bardzo DD

Domyślnie

A na PII 440 i 128 ramu cos chodzi?
    Pociesze was - chodzi. Trial NX jak slimak, PP wolno i sie wiesza, a c1 jak rakieta. Tak czy siak jak czytam na czym pracujecie wiem, ze zamiast jasnego krotkiego tele musi byc najpierw przynajmniej PIV3000 i jakies 2GB RAM + dobra karta + jakis porzadny dysk do zgrywania zdjec, a nie 6GB jak mam.

Tak wiec parafrazujac znane powiedzenie o szefie: nie win sprzetu swego - moglbys miec gorszego)
    pzdr irek

Domyślnie

poniekąd to mój wątek więc nieco aktualizacji...
    Były rózne wersje i propozycje - co sklep i fachowiec to większe wymagania i większe sumy powoli nam te zera zaczęły wirowac aż wreszcie ktoś, gdzieś, jakoś doradził żeby dołożyc RAM - tak też zostało uczynione! zamiast 512 jest ponad 1,5gb - i działa wsio jak należy - szybko składnie i bez bólu nic się nie wiesza nic nie świruje. Żadna wymiana procesora, żadnych dodatkowych kosztów - pewnie gdyby wymienic w komputerze więcej byłoby jeszcze lepiej ale skoro tak jak jest - jest dobrze - to po co przepłacac???

Domyślnie

chcialbym zauwazyc ze ALF jak i Valdek_Tychy tez Ci doradzali dolozenie ramu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andre Zobacz posta
    chcialbym zauwazyc ze ALF jak i Valdek_Tychy tez Ci doradzali dolozenie ramu

Zgadza się Oni tez zaliczają się do tej kategorii: "ktoś, gdzieś, jakoś"!

Niestety wielu sprzedawców chciało od razu wymieniac wszystko inne przy okazji

Domyślnie

bo jakbyś wcześniej poszukała na forum to było już wałkowane w kilku przynajmniej wątkach ...
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sinner Zobacz posta
    bo jakbyś wcześniej poszukała na forum to było już wałkowane w kilku przynajmniej wątkach ...

się poprawię

Domyślnie

A ja jeszcze wtrącę, że dobrze jest też utrzymywac PC we miarę "higienicznym" stanie, a i też dobrze, coby "plik stronicowania" nie był poszatkowany, a najlepiej stałej wielkości i na osobnej partycji
    NIKON forever

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolina Zobacz posta
    no to grajmy w otwarte karty oto dane mojego komputera:
    AMD Athlon XP 2200+
    1,80 GHz 512 MB RAM
    coś chyba źle Ci system pokazuje, bo z Athlona 2200+ nie wyciągnie się 1.8 no chyba, że nieźle podkręci. Zapewne masz 1.2 GHz i 512 ramu, to rzeczywiśie trochę za mało. Następną Twoją inwestycją powinien byc zakum sprzetu. W tej chwili spokojnie za ten zestaw (plyte procek i pamiec mozesz wziasc jakies 300-400 zł, wiec proponuje zakup juz na przyszlosc jakiejs plyty na sockecie 775 + jakis procek Intel Core 2 Duo (moze byc najwolniejszy) i z 512 ramu (niestety juz DDR2) bedzie smigac bez problemów. Całośc niestety bedzie kosztowac ok 1000 zł.

W obdóbkę grafiki w AMD nawet 2 rdzeniowego nie warto się pchac. Znacznie lepszy bedzie Intel tylko COre 2 Duo a nie Core Duo...

taka garśc informacji technicznej...
    Paweł

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów