Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Domyślnie

W swoich zestawach nie zauważyłem tego rodzaju kłopotów.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

ja mam owiele mniej doswiadczenia niz Ty Jacku...ale dla mnie cls jest bardzo, bardzo wygodny
    D700 +mb-d10 | D300 | D80 +mb-d80 | n24-70/2.8 | n85/1.8 | n70-300 VR | n18-135| sb900 +Pro flash bracket | 3x sb600 +dyf. lightsphere || Manfrotto190xprob & 804rc2||

Domyślnie

ja napisze tak - byłby super wygodny, gdyby działał idealnie. Ja niestety uzywam lamp nieco ekstremalnie (np pełne ostre słońce, białe tło itd) i wtedy CLS zawodzi oraz działa niepowtarzalnie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ach... Wyszły nowe, ważniejsze wydatki na przyszłość. Więc zakup nowej lampy by się jeszcze bardziej oddalił... Zaryzykowałem i kupiłem kabel. Poczytałem jeszcze trochę i się okazuje, że (kiedyś, kiedyś), gdybym używał SU-800 do CLSa, to czasem się zdarza, że warto go mieć własnie na kablu, bo nie zawsze jest zasięg. Więc stwierdziłem, że ten kabel, nawet, jak już będę miał CLSa, może się przydać. Za tydzień powinienem go już mieć. Gdyby ktoś chciał, może się pochwalę, co się da zdziałać.

I dzięki za wszystkie rady i przepraszam, że zrobiłem inaczej, niż większość mi radziła

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów