Nieoficjalny pojedynek, całkowicie spontaniczny.
Jeden temat, dwie różne wizje...
Kulten - zdrajca koloru i minimalista.
Sebastian - naturalista i maniak koloru.
Płaczący ork Kultena
Twist Sebastiana
Szukaj
Nieoficjalny pojedynek, całkowicie spontaniczny.
Jeden temat, dwie różne wizje...
Kulten - zdrajca koloru i minimalista.
Sebastian - naturalista i maniak koloru.
Płaczący ork Kultena
Twist Sebastiana
Kultena mi się bardziej podoba
NIKON D90 | 16 - 85 f/3.5 - 5.6 G VR DX
"Robiąc zdjęcie uchwyć chwilę tak aby było niepowtarzalne"
http://maateoo.eu
wg mnie wygrywa foto kultena ze względu na ładniejsze dopracowanie sczegółów w cieniach, na fotografii Seby czarna plama psuje całą kompozycję . Oczywiście wg mnie![]()
D700 16,17-35,35
Kulten.
4:0 ??
A wogóle to zajebiaszo jest panie Kulten.
Nikon
Zdecydowanie wykonanie Kultena (a te "łezki" super). Zastanawia mnie jedynie to "oczko" przy brzegu prawie w centrum obrazu. Nie umiem je zidentyfikować, a przyciąga wzrok.
Wiec Ja na swoja obrone mam tylko tyle ze Pan Kulten uczy mnie nowej techniki... jest to pierwsze zdjęcie pod Jego kierownictwem... Mocne postanowienie POPRAWY z mojej strony!
Kolejność zamieszczenia prac wskazuje ich miejsce w szeregu.
LED ZEPPELIN
mz 1. super obróbka
nikon DeMilion ancior.ownlog.com
napisze tak:
roznica w kadrach ogromna. tak samo w obrobce. widac "mistrza" i "ucznia" pierwszy kadr dopieszczony w kazdym mm drugi zas to wyjatkowo nieudana obrobkalezy i kwiczy
przy pracy kultena widac, ze postaral sie dobrze naswietlic kadr (moze skladane z dwoch, nie wnikam) przy zdjeciu Sebastiana widac, ze bylo zbyt ciemno i przy wyciaganiu z cieni szum wylazl w dole kadru. zbyt mocno wyciagniety lad, kolory trawy bardzo nienaturalne. za to bardzo ladne niebo u Seby, u Kultena tez niczego sobie, ale draznia mnie te jasne plamy
![]()
Seba rada na przyszlosc. jesli cos jest nie tak z pierwszym naswietleniem warto zrobic dwa. gora i dol i polaczyc to w "szopie". to jest najprostrza metoda. bardziej czasochlonna to dobieranie ekspozycji tak by histogram nie przywieral do prawej lub lewej strony. staraj sie wyposrodkowac![]()
pojedynek mz nierowny![]()
mam nadzieje, ze dojdzie do wspolnego pleneru z Kultenem i wtedy bedziemy mogli sie zmierzyc![]()
Kulten przyjmujesz wyzwanie? Lake District jesienia?![]()
Skontaktuj się z nami