Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Witam serdecznie mam pytanie mam 220 zdjęć zaimportowanych do PSG w jaki sposób wszystkim nadać winietę programowa?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez manfred Zobacz posta
    Witam serdecznie mam pytanie mam 220 zdjęć zaimportowanych do PSG w jaki sposób wszystkim nadać winietę programowa?
    Musisz sprecyzować pytanie. Wineta w PSP ( bo takiego używam w PSG jest chyba podobnie) to maska warstwy , która został ułożona na stosie w prezentacji. Odpowiednie jej ułożenie powoduje odkrywanie lub zasłaniania odpowiednich partii obrazu w prezentacji. Jeżeli mówisz o wsadowym dodaniu winety to musisz wiedzieć czego chcesz. Każdy styl jak i jego składowe możesz kopiować do innych stylów tak samo jest z motion.

Po otworzeniu panelu Slide Options w zakładce Layers / Layers settings możesz skopiować do innego stylu te ustawienia które potrzebujesz.

Uploaded with ImageShack.us

To samo możesz zrobić z warstwami ( w tym przypadku np. maska warstwy z winetą)

Możesz też przejść do zakładki Layers / editing i tam sobie dostosować jedną z warstw ze zdjęciem wg potrzeb ( mowa tu oczywiście o winecie. No i oczywiście możesz znów sobie skopiować te ustawienia do innego slide i tak w kółko...

To jest naprawdę intuicyjny program jak załapiesz co co kaman. Możesz tworzyć od podstaw lub edytować już powstałe style zarówno w zakresie image i motion. Najważniejszą rzeczą jest iż na początku pracy powinieneś sobie określić cel ( to co chcesz osiągnąć ) a nie w trakcie szukać rozwiązania. To tak jak z fotografią. Nie robisz przecież zdjęcia a potem myślisz co można z tym w PS zrobić tylko określasz sobie cel który potem realizujesz.

Zobacz jeszcze tutaj : http://www.photodex.com/share/debngar/9bck6mg4. Takich stron jest kilka. Szukaj i podpatruj a efekty same przyjdą.
    PSP jest bardzo rozbudowanym programem i daje prawie nieograniczone możliwości. Gdybym był jeszcze Ci pomocny to pytaj.

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów