Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Monika

Domyślnie Monika

Moje pierwsze próby z portretem, także wszelakie rady, porady, krytyka, ochrzany etc etc koniecznie mi potrzebne do dalszego działania w tym zakresie. Zdjęcie zrobione bez dodatkowych błysków. Zatem przedstawiam Wam Monikę:

Domyślnie

No to tak. Modelka ładna i ma śliczne oczka. Kadry prawie OK - na pierwszym trochę za dużo góry, na drugim odrobinkę ciasno na dole. Ale jakość zdjęć jest kiepskawa - łokropnie przeostrzone, jakaś kasza w tle. Światełko nawet OK, choć blenda z lewej strony modelki przydałaby się. Mogłeś posiedzieć nad skórą.
    Pozdrawiam
    Witek
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Sith Hospodar Impaler Awatar Dex
    Miasto
    Alpy Transylwańskie

Domyślnie

Odbijasz sie w okularach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witek "Wisz" Zobacz posta
    No to tak. Modelka ładna i ma śliczne oczka. Kadry prawie OK - na pierwszym trochę za dużo góry, na drugim odrobinkę ciasno na dole. Ale jakość zdjęć jest kiepskawa - łokropnie przeostrzone, jakaś kasza w tle. Światełko nawet OK, choć blenda z lewej strony modelki przydałaby się. Mogłeś posiedzieć nad skórą.
    Pozdrawiam
    Witek
    Modelce przekażę i dziękuję .
    Co do kadru, to nie miałem pojęcia jak do tego podejść tak naprawdę. W sumie zdjęcie było robione z góry.
    Co do jakości: D40 i ISO1600 nie są najlepszymi przyjaciółmi, jak widać. Trochę późna pora była na strzał, na którego pomysł wpadliśmy w sumie tak przez przypadek- w sensie sesja wyszła w praniu . Z tym przeostrzeniem, to chciałem odwrócić uwagę od tej kaszy właśnie . No cóż- nie udało się.
    Mogłem posiedzieć nad skórą i w przyszłości posiedzę . A tymczasem pójdę zaraz na solarium .

Dex, przepraszam i w sumie dopiero teraz zauważyłem .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chróściel Zobacz posta
    Modelce przekażę i dziękuję .
    Co do kadru, to nie miałem pojęcia jak do tego podejść tak naprawdę. W sumie zdjęcie było robione z góry.
    Co do jakości: D40 i ISO1600 nie są najlepszymi przyjaciółmi, jak widać. Trochę późna pora była na strzał, na którego pomysł wpadliśmy w sumie tak przez przypadek- w sensie sesja wyszła w praniu . Z tym przeostrzeniem, to chciałem odwrócić uwagę od tej kaszy właśnie . No cóż- nie udało się.
    Mogłem posiedzieć nad skórą i w przyszłości posiedzę . A tymczasem pójdę zaraz na solarium .

Dex, przepraszam i w sumie dopiero teraz zauważyłem .
    No trochę poszumiało. Jeśli już szukasz koniecznie sposobu na szum, to lepiej odrobinkę rozmyć, wyostrzeniem najwyżej go podkreślisz (co widać na załączonym obrazku). Próbuj dalej, bo nieźle jest
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Domyślnie

Dziękuję i starać się będę dalej.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Co do jakości: D40 i ISO1600 nie są najlepszymi przyjaciółmi, jak widać. Trochę późna pora była na strzał, na którego pomysł wpadliśmy w sumie tak przez przypadek- w sensie sesja wyszła w praniu.
    W plenerze 1600??? Hmmm

Domyślnie

Ano:

Cytat Zamieszczone przez chróściel Zobacz posta
    Trochę późna pora była na strzał, na którego pomysł wpadliśmy w sumie tak przez przypadek- w sensie sesja wyszła w praniu .

Domyślnie

W nocy różne rzeczy wpadają do głowy, to z pomocą kolegów z TFF wymyśliłem taką wersję:

Domyślnie

No to widzę że modelke już masz a Ty się szwędasz po nocy i jakieś banki fotografujesz

Fota całkiem całkiem, przeszkadza mi odbicie w okularach no ichyba trza by je w końcu przeczyścić trochę
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów