Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 209

Wątek: Netbook

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja też mam mały problem z U100.
    Jakimś dziwnym sposobem, zaczął się otwierać (z boku, przy ekranie rozchodzi się i można go lekko otworzyć).
    Nie wiem, czy śrubka się odkręciła, czy co.
    Sam się nie chce dotykać, bo zaraz mi powiedzą, że plomba gwar. zerwana i nie uznają gwarancji.

Ja mam w U100 baterię albo z 5 albo 6 ogniwami (nie pamiętam).
    Nigdy nie sprawdzałem, ile wytrzymuje, bo nie zwracałem na to uwagi.
    Bardzo dużo korzystam z Wifi, monitor podświetlony na max. ale przynajmniej 4-5 godzin na pewno daje radę.
    Nie wiem, jak ma się to do innych noteboków, ale mi to w zupełności wystarcza.

Tak mi się coś kojarzy, że Plus razem z Vobisem oferowali NC10 z modemem, myślałem, że jest to standard, ale skoro nie, to już jego przewaga nad U100 praktycznie zanika.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mini21 Zobacz posta
    Ja też mam mały problem z U100.
    Jakimś dziwnym sposobem, zaczął się otwierać (z boku, przy ekranie rozchodzi się i można go lekko otworzyć).
    Nie wiem, czy śrubka się odkręciła, czy co.
    Sam się nie chce dotykać, bo zaraz mi powiedzą, że plomba gwar. zerwana i nie uznają gwarancji.
    hmm ciekawe jesteś kolejną osobą która ma problem z jakością budy w U100... znajomy też ma go na stanie z 6 ogniwową baterią i też mu obudowa otwiera paszcze ale z boku przy portach usb...

Ja mam w U100 baterię albo z 5 albo 6 ogniwami (nie pamiętam).
    Nigdy nie sprawdzałem, ile wytrzymuje, bo nie zwracałem na to uwagi.
    Bardzo dużo korzystam z Wifi, monitor podświetlony na max. ale przynajmniej 4-5 godzin na pewno daje radę.
    Nie wiem, jak ma się to do innych noteboków, ale mi to w zupełności wystarcza.
    jak ktoś nie potrzebuje długiej pracy na bateriach to rzeczywiście jest to wystarczające... ostatnio sporo jeżdżę (również był namiot) i w takich sytuacjach, kiedy dostęp do prądu jest ograniczony to owa wydajność baterii się przydaje i to bardzo (używam go głównie jako zbiornika na foty podczas wyjazdu, notatnika/prezentera podczas zajęć i szukajki internetowej...).

Tak mi się coś kojarzy, że Plus razem z Vobisem oferowali NC10 z modemem, myślałem, że jest to standard, ale skoro nie, to już jego przewaga nad U100 praktycznie zanika.
    iplus sprzedawał wersję z modemem. W normalnej sprzedaży takowa nie była dostępna. Ale jest bluetooth telefony z HSPA... i bangla... Technicznie nc10 od u100 niczym się nie różni ale już wydajnością baterii i chyba jednak jakością wykonania to tak. Aha - na NC 10 nie mam ani jednej plomby więc z byle pierdołą nie muszę lecieć do serwisu tylko samemu można sobie zrobić jakby coś się otwierało, wysunęło etc.

Bezwzględnie w jakości materiałów i wykonania króluje w klasie tanich (jeżeli o nim można powiedzieć tani) netbooków HP2140 lub poprzednik 2139 - aluminiowa buda itd. ale przez to cena jest chyba jedną z wyższych - koło 1800pln za wersję z WinXP.

W HP są dwa patenty które dla mnie osobiście go dykwalifikują - matryca glare i kosmicznie słaba bateria (w porównaniu nawet do u100)...
    Ostatnio edytowane przez kronos28 ; 06-08-2009 o 19:28
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Wiesz Kronos, masz rację.
    U mnie to otwarcie też jest przy USB'kach (po prawej stronie).
    W poniedziałek będę go reklamował.
    Sądzę, że to po prostu śrubka się odkręciła, ale się zobaczy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    Technicznie nc10 od u100 niczym się nie różni ale już wydajnością baterii i chyba jednak jakością wykonania to tak. Aha - na NC 10 nie mam ani jednej plomby więc z byle pierdołą nie muszę lecieć do serwisu tylko samemu można sobie zrobić jakby coś się otwierało, wysunęło etc.
    gdzie u100 ma tak duzo plomb ?:P jedna z tyłu, ta biała - nie jest plombą gwarancyjną a plombą 'kontrolną' tzn. 'czy laptop wyszedł sprawny z fabryki ze wszystkim w środku'. taką informację uzyskałem na infolinii msi, dolozylem kosc ram - laptop odwiedził już raz serwis i nikt nie robił problemu.

żeby nie odbiegać od tematu, w netbooku nalezy kupować tylko matową matrycę - na lustrze nie da się pracować w terenie... nowy wind ma dysk hybrydowy i duzoooo dluzej pracuje na baterii kumpel pracuje w msi, bawił się nim i mówił że dużo lepszy od u100. a - przewaga nad msi taka, że serwis we wrocławiu który działa bardzooo szybko i sprawnie, reszta laptopów czy netbooków musi odwiedzić zagranice by uzyskać naprawę gwarancyjną

a i co ciekawe - jakoś mój wind nigdzie się nie rozszczelnił :P
    trochę złomu w dużym plecaczku.

Domyślnie

Widocznie miałem pechowy egzemplarz.
    Ciekaw jestem, jak to jest z tymi plombami.

Przyjrzałem się dokładniej temu rozszczelnieniu i mam wrażenie, że śrubka od spodu rusza się przy lekkim naciśnięciu na obudowę.

Boję się tego ruszać, żeby potem nikt mi nie powiedział "ruszał pan sam, czyli gwar. anulowana".

Uprawnienia umieszczania postów