Dajcie kurna szanse. Ledwo go dostalem, a tu juz msconfigi mi chcecie wciskac![]()
Poza tym to dobrze obrazuje ile szajsu dorzuca Asus od siebie (-gg i skajp
). Pozniej to wywale wszystko (z akcentem na pozniej
).
Szukaj
Dajcie kurna szanse. Ledwo go dostalem, a tu juz msconfigi mi chcecie wciskac![]()
Poza tym to dobrze obrazuje ile szajsu dorzuca Asus od siebie (-gg i skajp
). Pozniej to wywale wszystko (z akcentem na pozniej
).
ja już ok półtora roku użytkuje lenove s10 - przebył ze mną ciężkie wyprawy, mocno latał czasem i nadal wygląda jak nówka i wszystko działa w 100%- a zdarzyło mi się iść w śniegu z deszczem do murowańca i po kilku h wylewałem wodę z klawiatury lub zaliczył parę zjazdów na rowerze i na nartach- bynajmniej nie po płaskiej trasie
także mimo że to 'starsza' konstrukcja to polecam
shaolin a jak wygląda kwestia nagrzania się tego maleństwa?
Wylot cieplego powietrza jest z lewej strony obudowy, wiec trzeba uwazac majac go na nogach/na koldrze zeby sobie tego przypadkiem nie przytkacGrzac sie grzeje (nie powiem Wam ile st bo na razie mnie to nie interesuje
, ale trudno zeby sie nie grzal - nvidia na pokladzie robi swoje
Wentylatora nie slychac, przynajmniej wczoraj nie dawal znaku zycia ale chyba nie mial zadnej okazji ku temu zeby zaczac wyc. Zobacze dzisiaj jak go podrecze
Z tego co widzialem w testach na necie to nikt na halasy nie narzekal
![]()
PS. Odinstalowalem polowe szajsu i od razu szybciej sie uruchamiazrobilem tez test i puscilem grubsze hd i tez smiga ladnie (w fullhd nie mam nic aktualnie, poza tym po co mam puszczac fullhd jak nie mam takiej rozdzialki, 720p dziala bezproblemow, o czym pisalem juz wyzej i co potwierdzily kolejne testy, wiec mi styka
). Aero windowsowe tez zapierdziela jak zly
EDIT: Wrazenia za dnia - odciski jednak zostajaale nie ma problemu z ich likwidacja
![]()
Ostatnio edytowane przez shaolin ; 16-02-2010 o 11:58
ale o co biega?
przecież pisałeś, że zaraz po zakupie stawiałeś Windę. Skąd więc te wszystkie śmieci?
Ja pierwsze co robię po zakupie KAŻDEGO laptoka to format CAŁEGO dysku, włącznie z partycją recovery i toną śmieci na niej wgraną - stawianie z niej systemu i tak się prawie nigdy nie przydaje, przynajmniej mnie i wszystkim, którym pomagam z kompami. Na czysty system wrzucam sobie jedynie te dodatki producenta, które uważam za potrzebne - z reguły wyłącznie stery do jakiegoś sprzętowego "dziwactwa", do skrótów klawiszowych, pada itd itp...
Resztę odpuszczam i każdy laptop chodzi jak burza w porównaniu do wersji pudełkowej, zapchanej producenckimi - w większości zbytecznymi - ulepszeniami![]()
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Artur o nic nie biegaNie napisalem, ze stawialem winde od zera. Napisalem, ze sys zainstalowany i tyle (czyt. skonczenie instalacji preinstalowanego systemu). Na razie robie testy na zestawie producenckim bo chce sprawdzic co gdzie i jak (czyt. weryfikacja testow na necie). Dopiero pozniej bede robil to co trzeba (czyt. format, partycje itp). Myslales, ze jestem takim losiem, zeby pracowac na zawalonym szitem producenta sysie?
![]()
Czas uruchamiania spadl do ~40s.
To jeszcze raz jawrazenia dalsze - wifi chodzi, BT chodzi, sluchawki dzialaja
usb dziala
wszystko wskazuje na to, ze Asus zostanie u mnie
a i na baterii chodzi poki co i daje rade w sumie
nie podam Wam czasu dokladnego bo po drodze wskoczyl na tryb spiocha ale na pewno jest lepiej niz w moim starym lapku
a jak zrobie mu apgrejd to bedzie jeszcze lepiej
i tyle w tym temacie coby nie smiecic wiecej.
Jak ktos ma jakies pytania na temat tego Asusa to zapraszam na PW/GG#47617
shao - a mógłbyś sprawdzić jakiś fhd w mkv na nim? planuje zrobić na podobnej konfiguracji jak ta zabawka htpc, ale nie mam pojęcia czy ma to sens przy materiale fhd![]()
trochę złomu w dużym plecaczku.
Skontaktuj się z nami