Cytat Zamieszczone przez Inkognito Zobacz posta
Mam x61s i sprawa głośności to moim zdaniem problem zupełnie marginalny. Można (wiadomo) mieć do tego inne podejście - choć nie posądzam Cię o jakiś skrajny akustyczny radykalizm. x61s pod obciążeniem (niestety tylko sprawdzane na oglądaniu filmu z równoczesnym odpaleniem paru programów), nie hałasuje zbyt głośno jak na produkty "popularne". Nie wiem jak to się ma do półki super pro - bo takiej użytkownikiem nie jestem.

Porównuję do tanich kilkuletnich laptopów jakich używają moi znajomi. Faktycznie, jest trochę głośniej, ale po przyzwyczajeniu da się żyć.

Przemyśl sprawę zamienników baterii - słyszałem opinie, że nie warto. Zbawi Cię to 150 zł?
Zawsze to pewność - jakości.
Ale ja mówiłem o oryginale Po prostu w Hongkongu mają je o wiele taniej (kilkaset osób kupiło od jednego sprzedawcy i wszyscy twierdzą, że to oryginał). Policzyłem, że nawet jak doliczą mi cło to i tak wyjdę paredziesiąt zł do przodu (a Chińczycy twierdzą, że wysyłają jako prezent, więc jest szansa na ominięcie dodatkowych opłat). Jedyne co by mnie wkurzało, to miesiąc czekania (ponad 3 tygodnie czekam na futerał) oraz ewentualne problemy z gwarancją.
Zamiennika w ogóle nie biorę pod uwagę. Słyszałem, że BatteryManager zaczyna wyć gdy wykryje zamiennik i bombarduje użytkownika głupimi komunikatami.