fruchu, na pewno znajdziesz coś 12 calowego, jeśli nie jest dla ciebie koniecznością mat.
10 cali tak jak mówi Kuba, też widziałem. Na pewno jakiś dell w opcji ma taką rozdzielczość (lub miał mieć).
Szukaj
fruchu, na pewno znajdziesz coś 12 calowego, jeśli nie jest dla ciebie koniecznością mat.
10 cali tak jak mówi Kuba, też widziałem. Na pewno jakiś dell w opcji ma taką rozdzielczość (lub miał mieć).
Dzieki za odpowiedz. Troche za duzo tego na rynku i ciezko mi sie polapac![]()
Sam ostatnio zaczynam rozglądać się za czymś niewielkim (12") Po głowie chodzi mi Eee 1201N ale tak się zastanawiam, bo ten już trochę leciwy, czy nie znajdę czegoś mocniejszego w tych pieniądzach. Np taki Asus UL20a ?? Ma już mocniejszy procek (oczywiście nie mówię tu o C2D tylko o celeronie), ostatnio też wpadł mi w oko MSI U200 (też chyba coś mocniejszego niż Atom). Jest jeszcze coś w granicach 2000 zł?? z jakimś "mocnym" prockiem?? Dodam, że matowa matryca nie jest dla mnie mega priorytetem, a bateria wystarczy jak będzie trzymała ok 5h
Ktoś używa ww Asusa lub MSI??
Aha w gry raczej nie gram, bardziej do pisania, czytania i prezentacji w PP. Nie wiem czy to nie za dużo (hehe), ale może coś w Visual Studio czy Matlabie dałoby się grzebnąć?
Heh, ja wlasnie szykuje sie na MSI U200, m.in. ze wzgledu na procek, ktory jest niewiele slabszy od tego w Asusie UL30A (link podrzucil Inkognito).
Jedyna wada - blyszczacy ekran.
Ale planuje uzywac domowo, internetowo-biurowo, jesli foto - wtedy podlacze sobie do monitora zewnetrznego.
A parametry, coz... nie jestem zawodowcem, nigdzie sie nie spiesze - mysle, ze bedzie ok.
Grzybu, jak poczekasz do listopada, to zdam relacje czy warto.
Jest jeszcze msi U230 light. Ma 11 cali i matowy ekran.
Ciekawy ten U230 Light. Myslalem tez o Samsungach N220 albo N230. Co prawda mniejsza rozdzielczosc, ale za to bateria duzo dluzej wytrzyma. Macie moze jakies doswiadczenie z ww modelami? Temat netbookow jest mi niestety obcy.
No i się dowiedziałem, że w tej Ulce jest taki sam wyświetlacz jak ten z tego testu:
http://www.notebookcheck.pl/Recenzja...X.22811.0.html
Czyli jakiś shit semi matte...
Koszmar jakiś z tymi matrycami.Wyświetlacz o rozmiarze 13,3 cala jest ciekawym połączeniem matrycy matowej z błyszczącą. Jego powierzchnia, choć zapewnia mniejsze odbicie refleksów, to jednak nie może być porównywalna z typowym ekranem matowym.
"Wyświetlacz o rozmiarze 13,3 cala jest ciekawym połączeniem matrycy matowej z błyszczącą."
no bardzo ciekawym połączeniem jest, bardzo...
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Co więcej Kuba... powiedzieli mi, że takich matryc (mat) to się w laptopach już nie montuje prawie wcale
I że to jest generalnie optimum i rewelacja...
Skontaktuj się z nami