Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22
    Ostatnio edytowane przez explorex666 ; 01-10-2006 o 14:26

Domyślnie

Nie wiem jak z allegro ( nie sprawdzałam) ale z bluesklep - najczęściej haczyk polega na tym że zamiast instrukcji paierowej dostajesz ksero albo CD a polska gwarancja -hmmm jest w obietnicach - z tym że szczegółów dowiadujesz się w ostatniej chwili. Mówię to z własnego doświadczenia.

Domyślnie

D80+18-135
    4179.00

fotobasia.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez explorex666 Zobacz posta
    ...

Czy jest tu jakiś haczyk??
    Na moje oko haczyk polega na tym że oferowany sprzęt to poprostu prywatny import z zachodu, czyli poza dystrybucją nikon polska. Poszperaj na forum - to zagadnienie było już nieraz poruszane. Z tańszych sklepów sprzedających sprzęt pochodzący z oficjalnej dystrybucji nikon polska mogę polecić agito.pl i imfoto.pl. Pozdrawiam.

Domyślnie

Do fotobasi dzwoniłam i sytuacja jest podobna - gwarancja sklepowa a instrukcja obsługi do pobrania z ich strony. Taką informację dostałam w zeszłym tygodniu pytając o d80.

Czyli import prywatny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karolina Zobacz posta
    Do fotobasi dzwoniłam i sytuacja jest podobna - gwarancja sklepowa a instrukcja obsługi do pobrania z ich strony. Taką informację dostałam w zeszłym tygodniu pytając o d80.

Czyli import prywatny.
    Z tego co ja widziałem to fotobasia.pl dała Nikon PL instrukcję.

Domyślnie

A dlaczego, jak jest taniej, to od razu szukacie haczyków? To się nazywa wolny rynek. Czy wiecie, jakie są marże na taki sprzęt? Wystarczy opuścić 5% i już się robi olbrzymia różnica.

Domyślnie

w linku do allegro są ciekawie wysokie koszty przesłki jak dla mnie absurdalne na terene Polski chyba że jedze z za granicy.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

to są podejrznie niskie koszty wysyłki pocztą...Paczka pocztowa z zadeklarowaną wartością priorytetowa - 90zł! - wg cennika poczty polskiej
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez J@sió Zobacz posta
    Wystarczy opuścić 5% i już się robi olbrzymia różnica.
    Hmmm, nie wiem, skąd to mniemanie... Z rozmów z różnymi sprzedawcami wynika, że np. na d80 przy cenie 3250 zarabiają kwotę rzędu 100-250 PLN. 5 proc. z marży to zatem obniżka rzędu 5-12,5 PLN.
    Nie wiem, czy można to nazwać olbrzymią różnicą .

Inna sprawa, czy wierzyć sprzedawcom - ale ceny rynkowe aparatów raczej potwierdzają ich słowa. Co innego marże od cen sugerowanych przez Nikon Polska...

a jeśli chodzi o 5 proc. obniżki od ceny aparatu, to chyba zjada to całą marżę - a w końcu spredawca też chce zarobić.
    Ostatnio edytowane przez spaee ; 02-10-2006 o 17:16

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów