Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Jaki obiektyw?

Domyślnie Jaki obiektyw?

Dzisiaj Tour de Pologne przez moje miasto. Który obiektyw założyć? 17-55 czy 55-200?

Domyślnie

Weź co masz i przepinaj.
    MarcinWilk

Domyślnie

Dokładnie, przecież nie wiesz jakie będą warunki i w którym miejscu staniesz

Domyślnie

OK, miejsce już mam upatrzone, jest to na bodajże premii górskiej więc będzie mała wspinaczka kolarzy... ale nie wiem czy zdążę przepiąć, przepięcie zajmuje mi jakieś pół minuty. :<

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jwitos Zobacz posta
    (...) ... ale nie wiem czy zdążę przepiąć, przepięcie zajmuje mi jakieś pół minuty. :<
    to może weź kompakta...
    MarcinWilk

Domyślnie

Niee, dobra, ale ile Wam zajmuje przepięcie obiektywu? Zaraz ja zmierzę ile by mi to zajęło .. dobra, sprawdziłem, jednak około 15 sekund (jakby ktoś mi trzymał drugi obiektyw to 10 )
    Co do reszty... filtr UV się chyba nie przyda, bo nie ma słoneczka. Uff, to jest raz do roku więc przepraszam, że tak panikuję, ale chcę chociaż raz w życiu uchwycić coś dobrze. A jak wyjdzie... zobaczymy.
    Ostatnio edytowane przez jwitos ; 05-08-2009 o 12:25

Domyślnie

Okej, jakoś to było, coś mam - może wrzucę później. Teraz mam pytanie też dt. obiektywów, aczkolwiek inne - czy nie lepiej sprzedać 17-55 i 55-200, a za to kupić 17-200?

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

A co to za 17-55? Nikkora?

Bo ja o innym 17-55 nie słyszalem... o 17-200 też nie słyszałem, wiem tylko o 18-200 ale przecież to jest ciemne...
    Ostatnio edytowane przez switch ; 06-08-2009 o 11:52
    Magnezowe cos z lusterkiem w srodku, zoltym paskiem i do tego sloiki
    Pozdrawiam, Kamil

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez switch Zobacz posta
    A co to za 17-55? Nikkora?

Bo ja o innym 17-55 nie słyszalem... o 17-200 też nie słyszałem, wiem tylko o 18-200 ale przecież to jest ciemne...
    na dworze takie ciemne wystarczy do "sportu"
    Paweł

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ale jeżeli na prawde ma Nikkora 17-55 to nie wiem po co miałby go zamieniać na 18-200... Przecież 17-55 to genialne szkło i poza tym ze światłem 2.8. No chyba, że chciałby dokupić sobie jeszcze coś innego, jakiś tele albo Bóg sam wie co. Poza tym przy nieciekawej pogodzie i dynamicznym sporcie słabe światło może nie wystarczyć (albo jakby np chciał jakiś mecz w hali focić). To jest moje zdanie, ale wymiana 17-55 na 18-200 to nie najlepszy pomysł.
    Magnezowe cos z lusterkiem w srodku, zoltym paskiem i do tego sloiki
    Pozdrawiam, Kamil

Uprawnienia umieszczania postów