Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Cool FOTOJOKER - a jak jest teraz?

Witam Was kolejny raz

Poszukując opinii o odbitkach w FOTOJOKERze i w ogóle o usługach natknąłem się na stare informacje (z 2006 roku).
    Jak jest teraz?

- czy odbitki formatu 10x15 są dobrej jakości?

- czy powiększenia 20x30, 40x60 są dobrej jakości?

- czy ktoś z Was próbował "zdjęć jako obrazów na płótnie" i jak to się ma do jakości zdjęcia?

- czy trzeba im jakoś profilować specjalnie pliki czy zanieść można w sRGB?

Serdecznie dziękuję za odpowiedzi, dodam, że interesuje mnie w tym akurat wypadku JAKOŚĆ a nie cena, ale jakość musi mieć uzasadnienie, tzn. zboczenie o jedną miliardową w którąś stronę kolorystyki zdjęcia mnie nie przerazi ale o jedną milionową już bardzo.

Domyślnie

Odbitki standard tak ni jak, na papierze premium czyli kodak royal jest przyzwoicie. Usługa pro jest bardzo dobrze. Obraz na płutnie wygląda wyjątkowo ciekawie. sRGB jest oddawany wiernie.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

obraz robiłem dla klienta, ze zwykłej jakiejś 'małpki' i jakość wyszła lepsza niż na komputerze.
    Powiększenia również robiłem (30x45cm), robili mi na papierach Fuji i byłem zadowolony
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

Ja niestety mam złe doświadczenia z salonem. Robiłem jednorazowo kilkaset odbitek w formacie 10x15 na standardowym papierze - tragedia. Zdjęcia mały widoczne artefakty kompresji JPG, choć do wywołania zaniosłem jpg'ki o niskiej kompresji. Poza tym kolory wyszły jakoś dziwnie, tak jakby coś było gmerane. Nie są to tylko moje doświadczenia. Znajomi, którzy wywoływali w standardowej usłudze też obserwowali te efekty.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Domyślnie

Zdjecia im robi CEWE, a w zasadzie Fotojoker i CEWE tojeden pikuś.
    Hurtownia zdjęć to jest...
    Jak gadalem z przedstawicielm to się szczycił że mają maszynę co może zrobic 2mln odbitek za noc...

Domyślnie

Wywoływałem w Fotojokerze kilka razy, z czego raz się naciąłem. Ale bez problemu przyjęli zwrot i wywołali jeszcze raz, już poprawnie (:
    Prawdopodobnie coś z profilami kolorów się maszynie pokaszaniło (takie dostałem wytłumaczenie na piśmie z nowymi fotami).

Domyślnie

Często zamawiam u nich odbitki w dużych formatach na papierze kodak endura i jeszcze nie trafiło się żebym musiał reklamować.
    Co do mniejszych formatów na papierze fuji to rzeczywiście bywa różnie, raz lepiej raz gorzej.

Domyślnie

Tak bo na endurze to jest usługa PRO.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Uprawnienia umieszczania postów