Szukaj
".....a nie mowilam ci, ze Nikonami robi sie najlepsze zdjecia? To musiales kupic tego gownianego canona i sam sie o tym przekonac....." malżonka, listopad 2009
Krajobrazy to u mnie tak średnioale bardzo mi się podoba 1 i 4. Kolorki miód malina i woda wygląda świetnie.
7 świetna. jak by lufy dział (pomijając to, że wodać drugi ich koniec) na burcie statku. Nie wiem dlaczemu, ale tak mi się jakoś to skojarzyło hehe
![]()
Moim zdaniem, to warto wrócić w to miejsce bo ładnie tam jest ale kadry jakoś średnio mi leżą.
".....a nie mowilam ci, ze Nikonami robi sie najlepsze zdjecia? To musiales kupic tego gownianego canona i sam sie o tym przekonac....." malżonka, listopad 2009
Wg mnie z całości wyróżnia się ostatnie zdjęcie, ze względu na ciekawe kadrowanie, jednak tak rozmyta woda nie za bardzo do mnie mówi.
D700 16,17-35,35
Jeszcze tylko może dodam, że trzeba uważać na niebo przy tego typu fotografii. Albo staraj się go unikać w kaderze przy tego typu kontrastach albo używaj środków, o których dużo tu było już mówione. Inaczej będziemy mieli białe plamy. Pomyśl też o kombinacjach przy głębi ostrości przy okazji robienia zdjęć w takich plenerkach. Czasami z jakiegoś krajobrazowego misz-maszu można wyciągnąć fajny fragment i ładnie go przedstawić na będących w domyśle zarysach czegoś tam i też to będzie krajobraz. Popatrz np na zdjęcia Harba.
dzieki, cenna uwaga
Ja mam taki problem z morzem
nuda Panie nad tym morzem - raz pojdziesz w prawo, raz w lewo, a trzeciego dnia co? prosto jak Jezus górą, albo Mojżesz dołem?
do mnie tez niespecjalnie, ale te zdjecia(szczegolnie ostanie) byly robione niemal po ciemku - chcial nie chcial dlugie czasy. W dzien natomiast sa tam okrutne kontrasty - praktycznie nie do przejscia bez HDRajednak tak rozmyta woda nie za bardzo do mnie mówi
Skontaktuj się z nami