Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Pierwsze kroki

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valdek_Tychy Zobacz posta
    1 moim zdaniem wypaśna,3 to powtórka z 1 w pionowym kadrze,było by lepiej gdyby było trochę ciemniej,2 nieostra gdzieś ostrość uciekła bo nie ma jej na ogrodzeniu i brak jej na drzewie za to jest na trawie jakieś 2-3 m od ogrodzenia.
    Dwójka cudowna, a byłaby jeszcze cudowniejsza jakby zamiast tych drutów stał jakiś płot z drewnianych surowych palików. Te druty jakoś źle mi się kojarzą. No ale jakiś płot jest konieczny jako obramowanie tego cudownego widoku, więc akceptuję i ten drut kolczasty.
    Komentarz co do nieokreślonej ostrości jest niby prawdziwy, ale tak naprawdę to zwróciłem na to uwagę dopiero po przeczytaniu postu Valdka. Teraz jak już to widzę, to rzeczywiście ustawienie ostrości na drut by pomogło.
    Niemniej widok i atmosfera cudowne.

Domyślnie

jest bardzo dobrze, bardzo fajne fotki, nastrojowe, dobre technicznie (moze bez 2), wiec wsyztsko jest na jak najlepszej drodze
    D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|

Domyślnie

tak , otatnia fotka ma klimat
    POZDRAWIAM

NIKON D200, TOKINA 12-24f4, TOKINA 20-35f2.8, NIKKOR 35-70f2.8, NIKKOR 70-210f4.5/5.6, SB 800.

Domyślnie

Świetne fotografie.

Przeszkadza mi jedynie strona techniczna - widoczne przejscia tonalne za sprawą konwersji (do) JPEGa. Ale bardziej przeszkadza mi sześciokątne słońce na 1 i 3 oraz halo wokół słońca na 4. To oczywiście kwestia użytego obiektywu (no i przysłony), a do autora nie mam uwag

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów