Close

Strona 11 z 26 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 337

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Czemu ponioslo? Masz D90 i niezla szklarnie, tez dalbys rade

I dla mnie D700 przewage ma taka - wysokie iso (to chyba jasne ), fps przy 14 bitach, S12-24+FX , itp i raczej powinienes spytac jaka przewage ma dla mnie D300, ktorego uzywam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Czemu ponioslo? Masz D90 i niezla szklarnie, tez dalbys rade
    No właśnie dlatego, że nie za bardzo daje radę, to przesiadam się na D700

I dla mnie D700 przewage ma taka - wysokie iso (to chyba jasne ), fps przy 14 bitach, S12-24+FX , itp
    No właśnie... Jeżeli D700 ma dla Ciebie przewagę - wysokie iso - to dlaczego piszesz, że D300 też dałby radę?????

i raczej powinienes spytac jaka przewage ma dla mnie D300, ktorego uzywam
    Zaintrygowałeś mnie Jaką przewagę ma dla Ciebie D300? Opróczk cropa oczywiście
    D90, N 17-55/2.8, S 50/1.4, N 18-105VR, S 70-200/2.8, N 70-200/2.8VR

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek27 Zobacz posta
    No właśnie dlatego, że nie za bardzo daje radę, to przesiadam się na D700
    Aha

Cytat Zamieszczone przez slawek27
    No właśnie... Jeżeli D700 ma dla Ciebie przewagę - wysokie iso - to dlaczego piszesz, że D300 też dałby radę?????
    Bo to, ze D700 poradzi sobie lepiej, nie znaczy, ze D300 nie da rady (czyt. jedno nie wyklucza drugiego) z braku laku i kit dobry Wiadomo, ze wolalbym D700 do takiej roboty, ale majac D300 bardzo bym nie plakal gdybym dostal podobne zlecenie

Cytat Zamieszczone przez slawek27
    Zaintrygowałeś mnie Jaką przewagę ma dla Ciebie D300? Opróczk cropa oczywiście
    Napisal o tym superkomornik o fps i baterii mowa oczywiscie o akcji bez gripa i enl-el4a/AA ogolnie rzecz ujmujac - do tego co ja (z akcentem na JA - reszta focacych w tym przypadku i ich problemy sprzetowe mnie nie interesuja ) foce, chcialbym miec komplet... mam D300, moze kiedys bede mial D700.

Domyślnie

Ładne fotki poakzujecie z D 700 ale bez porównania ze zdjęciami z D 300 to taki pokaz jest bez sensu
    D300 N18-200VR N35 1.8 S10-20 N 180/2.8 AF N 105 2.8D N 70-210 AF 1:4

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nokinnikon Zobacz posta
    Ładne fotki poakzujecie z D 700 ale bez porównania ze zdjęciami z D 300 to taki pokaz jest bez sensu
    To zrob zdjecie D300, na ISO 4000 i wstaw, to porownamy.

Domyślnie

D300 ma kilka przewag- żre mniej prądu, ma więcej FPS, czasami lepiej mieć większe GO przy takiej samej przysłonie, crop do lotnictwa, macro. Kilka przewag jest. Kwestia priorytetów
    Ostatnio edytowane przez superkomornik ; 31-08-2009 o 11:53 Powód: literówka
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Juz wstawilem, przeczytaj watek... zdjecie, ktore wstawilem, wymagalo wyzszego ISO, w tym wypadku 4000.
    PS. Te ceche, jak mowisz wykorzystuje kazdy uzytkownik, jak ja ma, jak nie musi sie zadowolic zaszumionymi zdjeciami, to proste. Dyskusja toczy sie chwilowo o to, czy ISO w D700 jest identyczne z tym w D300, czemu ja zdecydowanie zaprzeczam.
    Ostatnio edytowane przez Photoartbox ; 01-09-2009 o 13:02

Domyślnie

niskoszumowa i pelnoklatkowa matryca D700 to jedna z niewielu rzeczy ktora tak naprawde odroznia d700 od d300.
    Oczwistym jest wiec, ze jesli sie ma, to sie wykorzystuje. Nie wierze, ze ktos kupuje d700, aby robic zdjecia jedynie na iso200. No chyba, ze tylko dla posiadania pelnej klatki...
    mam d300, pelen dostep do d700 i niezaleznie od tego co mysle (i wielokrotnie pisalem) na temat braku uniwersalnych szkiel do d700, to wlasnie tej niskoszumnej matrycy posiadaczom d700 zazdroszcze.
    Licze, ze wreszcie pojawi sie chociaz 24-120/4 mkII, poprawiony i nie odstajacy od poziomu d700, i wreszcie bede mogl sie przesiesc na pelna klatke i korzystac ze wszystkich jej zalet i wkurzac sie na wszelkie wady
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-09-2009 o 15:19 Powód: pis. ("na prawdę")
    ".....a nie mowilam ci, ze Nikonami robi sie najlepsze zdjecia? To musiales kupic tego gownianego canona i sam sie o tym przekonac....." malżonka, listopad 2009

Domyślnie

Nie wiem o co wam chodzi z tymi szumami?

Właśnie odebrałem z labu odbitkę o rozmiarach... 30x45 cm. Zdjęcie było robione D300 na iso3200 i z 1,5 metra czyli takiej odległości z jakiej ogląda się odbitki o tym rozmiarze szumów nie widać... a jak podejdzie się bliżej to zdjęcie dopiero nabiera uroku! Szumy w nikonie są przepiękne... ale ja jestem szumolubem a nie szumofobem, więc może odstaję z wrażeniami od całej reszty

aha - zdjęcie jest w kolorze oczywiście
    FM2n, Mamiya RB67;

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PRR Zobacz posta
    Nie wiem o co wam chodzi z tymi szumami?
    Jak nie wiesz o co chodzi, to przeczytaj co napisalismy i postaraj sie zrozumiec. Pomoge Ci troche, nikt nie twierdzi, ze zdjec z D300 sie nie da ogladac, bo sa tak zaszumione. Chodzi jedynie o to, ze te z D700 sa troche dluzej (wyzsze ISO) niezaszumione.

Strona 11 z 26 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów