Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6
    Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie System Repair w Windows 7

Zainstalowałem siódemkę jakiś czas temu, chwalę sobie, ale jedna rzecz mnie doprowadza do pasji:
    Po resecie systemu z poziomu przycisku na obudowie, a od jakiegoś czasu samoistnie (po tym jak wyłączę system zgodnie z przykazaniem) przy następnym uruchomieniu systemu pojawia się magiczne okno pt. "System Repair". To dziadostwo skanuje sobie system, kiedyś zajmowało to ze 2-3 minuty, teraz nawet 10. Na koniec komunikat, że nie udało się niczego naprawić. Tak więc pożytku z tego 0, a mnie krew zalewa jak chcę coś szybko sprawdzić na kompie i mi to badziewie wyskoczy. Da się to jakoś wyłączyć? Google nic sensownego na ten temat nie mówi.

Jeśli to ma jakieś znaczenie, to dysk to stary Maxtor 80 GB na ATA, partycja systemowa 35 GB (z czego zajęte 5 GB).

Domyślnie

Najlepiej zainstalować legalną wersję XP
    D800 | N24-70 | SB900 |

Domyślnie

Przeskanuj dysk, możliwe że zaczyna się sypać.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Raulo, legalnego XP mam, ale jakoś wolę 64-bitowy system... (tak, wiem, że jest XP 64-bitowy). Z resztą 7 RC tez mam legalnego, oczywiście alles z MSDN AA. Czekam aż się oficjalnie pojawi RC na MSDN.
    Lempl, dobra rada, to faktycznie może być objaw padającego dysku.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Zainstalowałem siódemkę jakiś czas temu, chwalę sobie, ale jedna rzecz mnie doprowadza do pasji:
    Po resecie systemu z poziomu przycisku na obudowie, a od jakiegoś czasu samoistnie (po tym jak wyłączę system zgodnie z przykazaniem) przy następnym uruchomieniu systemu pojawia się magiczne okno pt. "System Repair". To dziadostwo skanuje sobie system, kiedyś zajmowało to ze 2-3 minuty, teraz nawet 10. Na koniec komunikat, że nie udało się niczego naprawić. Tak więc pożytku z tego 0, a mnie krew zalewa jak chcę coś szybko sprawdzić na kompie i mi to badziewie wyskoczy. Da się to jakoś wyłączyć? Google nic sensownego na ten temat nie mówi.

Jeśli to ma jakieś znaczenie, to dysk to stary Maxtor 80 GB na ATA, partycja systemowa 35 GB (z czego zajęte 5 GB).
    No to coś nie do końca działa dobrze skoro musisz resetować "z obudowy"
    We wcześniejszych windach była flaga ustawiana przy zamykaniu systemu. Z defaulta ustawiana była na "błąd", a przy zamykaniu systemu zmieniana na "ok" (jeżeli system został poprawnie zamknięty). Niewykluczam, że w 7 nie tego nie zmienili.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Conio, coś działła nie do końca jak trzeba, ale to wina dysku, nie 7. Po wymianie dysku na nowy jak ręką odjął. Lempl, dzięki za radę!

Uprawnienia umieszczania postów