Szukaj
STANOWCZO nie moje klimaty
moja także nie
Ostatnia fota jest świetna; pozostałe uderzają w ciekawą nutę, ale mnie nie biorą.
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
Zdjęcia wydają mi się kabotyńskie. Sądzę, że jest tak dlatego, iż nie mają one tego co jest dla nich kluczowe - idealnego porządku w kadrze albo jak kto woli perfekcyjnej kompozycji. Najłatwiej jest mi omówić to na zdjęciu nr 3. Ani leżący manekin, ani obraz w tle, nie budują tego kadru właściwie. Wystają gdzieś bez sensu, przypadkowo. Modelka pali papierosa i właśnie wypuszcza dym. Ale tego dymu nie widać i to moim zdaniem źle. A jeśli modelka nie wypuszcza dymu tylko gada, to nie ma dla tego uzasadnienia.
Sprzęt, nawet słaby, nie powinien być problemem. Problem to światło, drugi plan i wyczucie chwili.
http://www.fotolook.pl/main.php/v/fjerzy/
A mnie tam sie podobaja. W tego typu zdjeciach nie szukam porzadku, poukladania. Ogolnie przeciez takie dekadenckie klimaty sa z zalozenia balaganiarskie
Jedynie w czworce i piatce (zwlaszcza piatce) kapelusz (no i biustonoz w sumie tez) cierpi na chroniczny brak szczegolow - przynajmniej na moim monitorze. Wyglada to tak, jakby zamiast kapelusza byla czarna dziura, albo by byl domalowany czarnym markerem. Szosteczka dla mnie bomba![]()
clusca
Fufu X
Pomysł i zabawki fajne, zabrakło techniki![]()
Skontaktuj się z nami