Szukaj
Dwójka mi się nie wyświetla, trójka jest niestety niedbale skadrowana, a na jedynce muszę przyznać, że pełna klatka + świetne szkło... i nic więcej... nie wykorzystałeś tego zupełnie...![]()
Moim skromnym zdaniem FX + 85mm i f1,4 to power- dlaczego na jedynce przymknąłeś szkło do f5,6?.. To odebrało całą plastykę zdjęciu... poza tym tu akurat kadrowałbym centralnie i bardzo z przodu, żeby fajna symetria powstała
Na dwójce (już mi się wyświetla) kadr jest niezdecydowany - albo daj więcej dołu albo mniej, skos również powinien być zdecydowany i w jakiś tam sposób uzasadniony - tu nie widzę potrzeby stosowania tego zabiegu, ponieważ wygląda na przypadkowy. Trójka - paskudne tło i brzydko ucięte łapki
...spójrz na kadry tinagi, która z tego samego zestawu wyciska cuda, że nie wspomnę o koffee, która z DX'a i 50-tki (podobny kąt, ale gorsza plastyka) niczym tinadze nie ustępujeNie chodzi o to, żeby kopiować pomysły, ale o to, żeby podpatrywać jak można skadrować lepiej różne sytuacje
Pozdrawiam![]()
dzięki za sugestie
dodam tylko, że mialem na wszystko b. mało czasu i kadry rzeczywiście nie są z tego powodu do końca przemyslane.
Co do przesłon - hmmm... mnie się faktura szmaragdów na jedynce akurat podoba
pozdro
...edit co do kadrów jeszcze - musiałbyś zobaczyć miejsce, w którym te fotki były robione![]()
ff
Ja bym o wiele ciaśniej kadrował i 1 i 3 bo zdjęcie nr 2 mi się też nie wyświetla. Dalej za Archibaldem przesłona inna i inne wyjdzie zdjęcie. Moim zdaniem mogłeś zrobić 5 razy ciekawsze zdjęcie bo modelki pierwsza klasa. Pzdr.
Skontaktuj się z nami