Jak to jest w takim razie?Kupilem tego Tamrona jakis czas temu. Niestety okazalo sie, ze mam lekki BF. Gdy recznie ustawilem ostrosc, zdjecie wygladalo rewelacyjnie (wedlug amatora poczatkujacego
). Odeslalem wiec obiektyw do sprzedawcy i dostalem drugi. Z tym byl taki sam problem, wiec znowu go odeslalem. Zaproponowalem sprzedawcy zeby wyslal go w ramach gwarancji do Tamrona w Kolonii, zeby obiektyw wyregulowali. Poniewaz chcialbym go dostac z powrotem przed Photokina, wiec zadzwonilem do Tamrona, na kiedy moge sie obiektywu spodziewac. Przed Photokina sie nie wyrobia. W takim razie porozmawialem sobie z nimi troche. Okazalo sie, ze moj obiektyw z ich d200 dziala bez zastrzezen i zaproponowali mi, zebym wyslal swoje d70s do niej i oni mi go wyreguluja do puszki.
A moje pytanie brzmi: czy jesli oni mi go do d70s ustawi, to bede go mogl uzywac z analogowym F80 bez problemu?
Wedlug nich obiektyw na analogu bedzie smigal bezproblemowo, bo analogi nie sa tak "czule" na takie cos i nie chciala zebym jej obie puszki podeslal. A do tego opowiadali, ze i Sigma i Nikkory tez tak robia. Ze to bardziej wina puszek niz obiektywow, i ze ich obiektyw jest super hiper git![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami