Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Epson Stylus Photo R220 odmawia pracy

Mam Epsona Stylus Photo R220. Właśnie urządzenie odmówiło pracy i wysłało mi komunikat następującej treści: Okres eksploatacji części drukarki dobiegł końca. Skorzystaj z dokumentacji drukarki. Jak poproszono tak zrobiłem Okazało się, że są zapełnione sączki, które zbierają nadmiar tuszu przy czyszczeniu głowic drukarki. Wykonałem telefon do serwisu i otrzymałem odpowiedz: albo 160,00 + VAT za wymianę sączków albo mają nowe urządzenie w okazyjnej cenie 250,00. Drukarka jest w stanie idealnym i nie mam zamiaru pozbywać się jej i płacić prawie 200,00 za "naprawę" czegoś co jest sprawne . Czy któryś z forumowiczów miał podobny problem i może mi coś doradzić ? Może ktoś coś podpowie zanim zacznę rozbierać drukarkę. Podejrzewam, że nie będzie to sprawa czysto mechaniczna. Być może będzie trzeba pogrzebać w oprogramowaniu drukarki. Każda podpowiedz mile widziana. Niecierpliwie oczekuję porad.

Domyślnie

Tzw "pampersa" można samemu wymienić, lub nawet wyprać, ale trzeba przetłumaczyć drukarce, że już ma nowy.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

w r300 wytarczy przy wylaczanej drukarce wisnac jednoczesnie przycisk wlaczania, wymiany atramentu/wysuwania papieru i anulowania drukowania przez 10 s drukarka zrobi bardzo glosne buuuuuuuuu (narawde mozna sie wystarszyc) i komunikat o serwisie zniknie. a tych gabek nie trzeba wcale wymieniac to tylko pretekst to wyciagniecia kasy

Domyślnie

Dzięki za informację.
    Tom01 - jak mam wytłumaczyć drukarce, że ma czystego "pampersa" ? Potrzebny soft ? Są tam jakieś czujniki wilgoci czy poziomu płynu ?
    tymin3 - kombinacja z przytrzymywaniem przycisków nic nie daje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motyl Zobacz posta
    jak mam wytłumaczyć drukarce, że ma czystego "pampersa" ? Potrzebny soft ?
    Najprawdopodobniej tak. Proponuję poszperać w Internecie, są tricki do różnych drukarek.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

kiedys dostalem go na plycie do czegos tam u mnie nie dzialal ale mozesz poprubowac

http://www.ssclg.com/download/sscserve.exe

Go to this website and download the latest SSC Service Utility.

Once installed, select your printer model.

Right click on the systray icon and then click "Protection Counter" -> "Reset Protection Counter".

This will ask you if you have replaced the ink pads, click Yes.

Your counter will now be reset and the printer should work fine.

Domyślnie

U mnie tne program tez nic nie daje. Jak widzę służy on do resetowania ustawień pojemników z tuszami. Ja mam stałe zasilanie i reset następuje automatycznie. Walczę dalej

Domyślnie

Huuuuuuuuura drukarka działa. Program jednak pomógł. Po resecie trzeba wyłączyć drukarkę całkowicie z prądu, odpiąć kabel zasilający. Sporo na ten temat jest na www.elektroda.pl Dzięki za pomoc.
    P.S.
    zobaczymy na jak długo to pomoże

Uprawnienia umieszczania postów