Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Paulina

Domyślnie Paulina

Kolejne kadry z warsztatów NKP: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=104069
    Co prawda pod światło wyszła straszna kiszka od strony technicznej, ale udało mi się coś wyciągnąć i mam nadzieję, że przypadną do gustu te ujęcia.

Wybaczcie, że o kilka pikseli za dużo na szerokości.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez everyman Zobacz posta
    Kolejne kadry z warsztatów NKP: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=104069
    Co prawda pod światło wyszła straszna kiszka od strony technicznej, ale udało mi się coś wyciągnąć i mam nadzieję, że przypadną do gustu te ujęcia.
    Mogłbys rozwinąć w jakim sensie kiszka - jakie były założenia tego "treningu" np fotki pod światło bez dopalenia lampa, blendą?

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Hmm. Chodzi o to, że mniej więcej taki układ kolorów i rozkładu światła chciałem uzyskać, blenda również była w użyciu (chociaż w tej scenie niewiele dawała)... ale zauważyłem, że moja 50ka nie najlepiej się sprawdza (z obecną puszką) na niskich przesłonach w chwili gdy dostaje światłem praktycznie od przodu. Nastąpił straszny spadek kontrastów i ostrości, pojawiła się kaszka, a o celności szkła nie wspominam. Co do treningu, to dla mnie każde chwycenie aparatu w rękę jest treningiem, którego założeniem jest zrobienie dobrych zdjęć i nauka.

Domyślnie

moze wyszlo nieswiadomie, ale pasuje mi ten niski kontrast i wypranie kolorow w jednej bezowej tonacji ostro walczysz z fotkami z weekendu
    regulamin

Domyślnie

Tonacja i rozkład światła są akurat zamierzone (obróbka)... kontrast podciągałem - na tyle, żeby nie przedobrzyć przy przepaleniach.
    Z fotkami staram się szybko walczyć, mam spore zaległości i za ich nadganianie zabrałem się w swoim stylu: od końca.

Rozmowny Awatar McSimus
    Miasto
    Międzyrzec Podlaski / Wejherowo

Domyślnie

(...) od końca (...) hy hy , nie dziwie się
    Kliknij, nic nie stracisz www.pajacyk.pl

Domyślnie

centralne zdjecie jest najbardziej pro z tego trojkacika.
    bo i kadr dobry (okno w tle ciekawie komponuje sie z modelka), i ustawienie i poza modelki dobra, i mimika jej twarzy

kolory tez fajne. ta wyplowialosc mi sie podoba. dodaje caloksztaltowi lekkosci

Domyślnie

Krzychu, na moje to Ty za bardzo onanizujesz się technicznymi aspektami zdjęcia, przez co psujesz mi odbiór twoich zdjęć
    Zapraszam do skorzystania z usług fotografii i wideofilmowania ślubnego w Bydgoszczy.

zawodowyfotograf.pl

Domyślnie

bardzo pasuje mi taka tonacja - to miał być mój następny etap - obniżanie kontrastu przez focenie pod światło - może i robi się to modne, lub już wychodzi z mody ( nie wiem nie śledzę trendów ), ale wygląda to rewelacyjnie.

Co do fotek - pierwsze najgorsze z najlepszych - w porównaniu do pozostałych dwóch kadr wydaje się przypadkowy i ucieka to co najfajniejsze - uroda dziewczyny.
    Kolejne wyśmienite i za nie duże brawa.

Pozdrawiam
    Andrzej

Domyślnie

McSimus: Od czegoś trzeba zacząć, a wolę rozpoczynać przyjemnie i dalej lecieć już z rozpędu...
    para_wodna: Dzięki.
    kondeusz: Taka moja natura, że dążę do zdjęcia idealnego, które i tak pewnie zostanie zjechane jak już stwierdzę, że je wykonałem.
    Vooda: W fotografii nic chyba nie wychodzi z mody, jeśli się dobrze zrobi. Miło, że się podoba.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów