Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: Medusa

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez juana Zobacz posta
    Mam pytanie, jeśli chcę przedstawic jeszcze kilka zdjec, musze dodawac nowy watek czy moge to kontynuowac w tym (nawet jesli bedzie inna osoba na zdjeciach) ? Nie chce po prostu robic smietnika na forum.
    Załóż nowy wątek. Po pierwsze, to Twoje zdjecia na pewno na będą stwarzać żadnego "śmietnika", ja Ty to nazywasz. Zapewniam że wręcz na odwrót . Po drugie, to będą bardziej wyeksponowane. Rzadko kto zagląda na koniec jakiegoś wątka.

Domyślnie

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi na moje pytanie.
    Moim zdaniem Swiatlo napisał dobra puente :

Zdjęciowiec nie rozumie fotografii, on rozumie tylko zdjęcia.
    Jestem i pozostanę zdjeciowcem.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob123 Zobacz posta
    Dziękuje wszystkim za odpowiedzi na moje pytanie.
    Moim zdaniem Swiatlo napisał dobra puente :
    Jestem i pozostanę zdjeciowcem.
    Czego człowiek nie rozumie, tego człowiek się boi.
    Czego człowiek się boi, tego nienawidzi.
    Czego człowiek nienawidzi, to niszczy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    W tym przypadku to trochę zbyt daleko wysunięte wnioski

Domyślnie

bardzo dobre słowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez juana Zobacz posta
    Dla mnie również sztuką jest coś (coś bliżej nieokreślone, bo to może stac się każdą dziedziną życia) co pobudza moje wnętrze i poczucie estetyki (nawet jeśli jest to kompletnie wbrew moim osobistym kanonom piękna). Ale to już jest temat rzeka i można z tworzyc z tego osobny, długi i napewno interesujący temat. Ale dodac muszę, że teraz w dobie internetowych portfolio - bardzo uwazac trzeba na to co się pisze. Broń Boże zwrócic komuś uwagę !

Mam pytanie, jeśli chcę przedstawic jeszcze kilka zdjec, musze dodawac nowy watek czy moge to kontynuowac w tym (nawet jesli bedzie inna osoba na zdjeciach) ? Nie chce po prostu robic smietnika na forum.

Ciepłej nocy, moi mili !
    Co do Twojej definicji sztuki to sie zgodze, ale.. to nie znaczy, ze to samo nazwiemy sztuka...

Widzisz, piszesz, ze nie mozna nikomu zwrocic uwagi, a jak tylko ktos napisal, ze jemu akurat nie podchodzi Twoje spojrzenie na swiat to sie mala nagonka zrobila.

A tak w ogole to myslalam, ze to forum fotograficzne, a nie galeria SZTUKI (zaraz mi sie dostanie ) i mozna rowniez ZDJECIA dodawac, by porady w sprawie "poprawnej" fotografii dla zdjeciowcow otrzymac, by czlowiek mogl sie uczyc, rozwijac i dojsc do poziomu gdy jego zdjecia beda sztuka.. Mi jeszcze BAAARDZO daleko, ale do wlasnego zdania chyba mam prawo

A niszczyc, dlaczego? Nie probuje wymusic mojego zdania na wszystkich, nie przeszkadza mi, ze komus podoba sie cos, co mi nie do konca...

A wszystko powyzej MHO

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgaga Zobacz posta
    A tak w ogole to myslalam, ze to forum fotograficzne, a nie galeria SZTUKI
    Nie wiem jaki jest ukryty cel forum, nie jestem jego Adminem, a jedynie szarym uczestnikiem jak i Ty.
    Wiem tylko jak ja osobiście do niego podchodzę. Nie jest to miejsce wyłącznie "artystów". Dla mnie jest to miejsce dla zaangażowanych i rozwijających się amatorów. Nie dla wakacyjnych fotografów z podstawowymi pytaniami, bo to można się dowiedzieć z książek, ale dla tych którzy już z tych książek wyszli.
    Czyli dla tych co chcą być coraz lepsi, co wkładają pracę, zarówno w technikę jak i kreatywność. Jednak jedno z drugim według mnie powinno iść w parze. Nie ma sensu się szykować na dobrego technicznie pisarza, jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia. Podobnie jest z fotografią.
    Etap podręcznikowy powinien być pokonywany własnym sumptem i wysiłkiem. Forum publiczne według mnie zaczyna się dopiero tam gdzie kończy się podręcznik.

Domyślnie

Nie dla wakacyjnych fotografów z podstawowymi pytaniami, bo to można się dowiedzieć z książek, ale dla tych którzy już z tych książek wyszli.
    Czyli dla tych co chcą być coraz lepsi, co wkładają pracę, zarówno w technikę jak i kreatywność.
    A czasem jest cos pomiedzy... Moze jeszcze nie ARTYSTA ale juz w podreczniku niewiele sie nauczy...

Ale to juz nie rozmowa na ten watek. Poza tym, nie chodzi o to, zeby sie przekonywac wzajemnie o racji, czyz nie?

Pozdrawiam swietliscie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgaga Zobacz posta
    Widzisz, piszesz, ze nie mozna nikomu zwrocic uwagi, a jak tylko ktos napisal, ze jemu akurat nie podchodzi Twoje spojrzenie na swiat to sie mala nagonka zrobila.
    Nie wiem co masz na myśli, ponieważ z mojej strony nie było żadnej nagonki, a odpowiedz do uzytkowników, którzy zaczęli temat sztuki. Troszkę uwagi w czytaniu tekstu, proszę, bo później jestem o jakąs rzekomą nagonkę oskarżana. Nigdzie nie podważalam niczyjego zdania czy podejscia, ale to łatwo przecież można wywnioskowac z moich postów. W ogóle hej hej helou, off top !

PS. I właśnie o to mi chodziło z tym, że trzeba trzymac jezyk za zębami w internecie... Ech, ludzie. Lajt, lajt.

Domyślnie

Ech, spokojnie... Powiedzialam, ze mala nagonka, bo tak sie SWIATLO wypowiada, i poszukuje pozniej w innych watkach "przestepcow", czy "smialkow" ktorzy odwazyli sie miec inne zdanie.

Spokojnie

Podoba mi sie helou

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów