Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Audi

Zbanowany
    Miasto
    Głogów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sdaniels Zobacz posta
    Niebardzo.
    Auto wygląda na brudne albo i bylo takie.
    Auto było myte na 10 minut przed zdjęciami - niestety czerń + nasze drogi = syf na aucie. Niestey wiadr az wodą i ścierek nie woziliśmy... Druga sprawa - odpowienie służby powinny robić czasem porządek na ulicach.. Jakoś nie chciałem robić zdjęć na myjce...
    Dugie zdjęcie za szeroki kąt auto przerysowane.
    Więc od jakiego zakresu 18-55 nie przerysowuje ? Waliłem foto na 35mm.. Może za blisko stałem ?
    Dobrze że podpisałeś ze ostatnie zrgary są z A4? bo coś przebieg mi się nie zgadzał a na to najpierw zwróciłem uwagę he he.
    Zdjęcie z A4 jest z sierpnie ub. roku
    Wiemy że robiłeś zdjęcia 23 lipca o 0:01 ale czym to już nie wiemy.
    D40 z kittem - nic więcej nie posiadam poza 10 książkami z których i tak dowiedzieć sie mozna tego co już zazwyczaj wiem :/

Cytat Zamieszczone przez fotoMichal Zobacz posta
    Lepiej zrobić średnio dobre panoramowanie niż rozmywać tło, felgi itp w PS.
    Tłumaczę raz jeszcze - nic nie było rozmywane w PS`ie bo nie umiem rozmywać... Chyba że tą kropelką co tam jest ale to daje efekt jakby było nieostro... tak jak gausowskie rozmycie..

Czarne auto w nocy to duże wyzwanie...
    Kiedyś fociłem czarne EVO w nocy i nie było łatwo...
    Dla mnie fotografia inna niż "makro" (ciezko anzwac zdjecia z 18-55mm makro :/)jest na prawdę dosyć trudna bo nie mam na czym i gdzie ćwiczyć a sprzęt też taki "nijaki".
    Czarne auto (zdjecia A4 z przed roku nie w tym upewniły) - czy w nocy czy za dnia to temat który jest niemożliwy do realizacji - w nocy za ciemno, za dnia widać każdy syf i nie ważne czy myte minute przed zdjęciami czy nie myte w ogóle.. Tak jak pisałem SdanielS`owi - auto było pucowane na 10 minut przed zdjęciami na myjce karcher`owskiej (te samoobsługowe) - z myjki na plac na którym były robione zdjęcia jest może 2-3 minuty drogi a auto zdążyło się ufaflać :/

a to jest RIG

a tak to się robi

Wygląda świetnie ale...

1 nie mam czegoś takiego
    2 bałbym się aparat na tym mocować
    3 pewnie cholernie drogie..
    4 samoróbka raczej niepewna

EDIT

Tak jak mówiłem - taki "kijek" kosztuje 220GBP :/ podziękował...

Domyślnie

Dzięki za wyczerpującą odpowiedz.
    Musiałbyś auto do sucha wytrze a i najlepiej recznie nawoskowac bo tak to zacieki na lakierze załamują światło i dlatego taki efekt a na dodatek jak słusznie zauważył "fotoMicha" czarne auto w nocy ten efekt spotęgował. A jeśli chodzi o szkło to Twoje idealnie pasuje do robienia wnętrza pojazdu a z zewnątrz średnio a jak już to na pewno nie tak blisko auta bo wychodzi karykatura.
    A co do tego "kijka" no mając go to co to za sztuka zrobienia zdjęcia to tak jak zrobi wielkie pranie ale w pralce automatycznej każdy z nas facetów to potrafi hehe
    Sztuka jeśli koś zrobi takie foto a poradzi sobie bez tego. To tak jak w TVN TURBO jak kręcą film jadącego auta operator siedzi w bagażniku auta jadącego przed pojazdem filmowanym i to jest sztuka hehe
    Więc nie idzmy na łatwiznę

Zbanowany
    Miasto
    Głogów

Domyślnie

no na 2 auta to by się udało tylko skąd wziąć drugiego chętnego
    No nic - przynajmniej się dowiedziałem co i jak

jeszcze jakby mi ktoś mógł powiedzieć gdybym chciał używać ogniskowych od 24 do 55 przy takiej fotografii to ile metrów od pojazdu by nie przerysować ?
    Tak żeby na zdjęciu było to co trzeba a nie kupa tła z czarnym punktem

a najlepiej jakiś odnośnik do "how to" jeśli chodzi o fotografię motoryzacyjną...
    z książek człowiek się jedynie dowiaduje po raz 30 czym jest złoty podział... :/ (Tak btw nigdy więcej nie kupię książek z logo nikona :/ kadruj z głową = taki sam "syf" jak radość fotografowania :/)

acos8
    Gość

Domyślnie

Zdjęcie zegarów naprawdę mi się podoba, jeśli chodzi o resztę napewno nie są złe ale jest nad czym popracować, fura do zdjęć taka nijaka, jeszcze felgi pomalowane na szaro - brak ciekawych detali, "nie ma na czym oka zawiesić" niestety ale następnym razem weźmiesz R8 i będzie git

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów