Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: uciekająca...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie uciekająca...

Dawno nic tutaj nie pokazywałem, więc łapcie taki dyptyk:

uciekająca...

Pozdrawiam

Domyślnie

Coś fajnego w tym jest nie do końca umiem doprecyzować co. Klimaty Jane Austin. Zwiewność na dwójce. Magiczne drzewa na jedynce. Ale zabrakło pójścia krok dalej.
    W scenie fotografowanej, czy już w samym zdjęciu fotograf musi wynaleźć sobie fajność, by ją wyciągnąć potem tak, aby i inni zobaczyli. Tu ta fajność jest za mało wyciągnięta.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

fajne miejsce , i fajna stylizacja , ja bym poszedl za ciosem i zrobil tryptyk
    widze trzecia fotke gdzie prowadzisz aparatem za biegnaca panna mloda ...
    pzdr

Domyślnie

kalina: Dzięki... takie komentarze lubię, bo niby pozytywny a jednak wytyka błędy i zmusza do zastanowienia się jakby można inaczej. Myślę, patrzę i pomału widzę: składałem szybko fotkę na jasne forum i tutaj ta biel brzydko odcina, niepotrzebnie rozprasza uwagę, sam inaczej patrzę na kadry bo je wywoływałem więc wzrok jest przyzwyczajony do konkretnego spojrzenia na nie - to raz. Dwa, zastanawiam się czy nie przydałaby się jednak jakaś szczypta PSucia, powyższe ujęcia to jedynie wywołany NEF z przesuniętymi odcieniami zieleni, aby wprowadzić bardziej mroczny klimat. Teraz dumam nad domalowaniem mgiełki i delikatnymi gradientami, które dodatkowo kierowałyby wzrok odbiorcy. Trzy, im dłużej patrzę tym bardziej przekonuję się, że pionowe zestawienie kadrów niekoniecznie było najlepszym rozwiązaniem (na szczęście to tylko forumowa wersja, a nie żaden ostateczny skład).

egoiste: Trzecie ujęcie byłoby również jakimś rozwiązaniem - może niekoniecznie prowadzenie aparatem za, ale perspektywa od strony końcówki ścieżki ukazująca pogoń...

Macie może jeszcze jakieś wskazówki?
    Przy okazji: ujęcia były robione podczas solidnej mżawki... ale dzięki temu miałem miękkie światło.

Domyślnie

ja bym to widzial w tryptyku

para -> spojrzenie -> ucieczka

a tu jest tak jakby to powiedziec troche za bardzo skrocone, jakbys zdjeciem nr 2 chcial pokazac wszystko, a ona ani dobrze nie spoglada, ani dobrze nie ucieka

Domyślnie

dolne zdjęcie/ dwójeczka rewelacyjne...cienie po prostu miodzio

Domyślnie

Długo patrzyłam z zachwytem.

Domyślnie

drugie zdjęcie niesamowite...ta falująca suknia, extra moment uchwycony

Domyślnie

ja bym powiedzial, ze 1 jest wybijająca sie, ale kadr nie do konca udany.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

2, za moment pstryku, miód. Nie tylko suknia, ale i spojrzenie panny ma emocje, Natomiast brakuje mi trosze obróbki, chociaż sam nie przepadam, to zdjęcie wydają mi sie troszke zbyt mało klarowne.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Uprawnienia umieszczania postów