Close

Strona 15 z 158 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 1578

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Zgodnie z koncepcją Yin i Yang nazwa "Samyang" oznacza, że z produkcji wybrano tylko same najjaśniejsze i najlepsze sztuki, pozbawione ciemnych stron (czyli wad produkcyjnych). Natomiast mianem sokołów (Falcon) zapewne oznaczają egzemplarze, które swobodnym wzbiły się lotem spadając z taśmy produkcyjnej
    zaglądaj do skrzynki w oczekiwaniu na koreański pozew od Falcona
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

Czyli wychodzi na to, że Samyangi są lepsze, gdyż, jak Chińczycy, są długowieczne. Natomiast Falcony, zupełnie jak bankrut USA, skazane są na przegraną. Jak to dobrze utwierdzić się w przekonaniu, że dokonało się dobrego wyboru ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Mi dopiero trzecia sztuka 85-tki podpasowała i, co ciekawe, jest to wersja bez D i nie pierwszej młodości. No ale za to ostrzy w punkt.
    Zatem tym bardziej sie cieszę, że trafiłem git egzemplarz

Falcon to ponoć grupka ludzi z Łodzi, którzy zamawiają Samyangi w takich ilościach, że mogli sobie wybrać własną nazwę hehe.

Domyślnie

hehe, ciekawe.
    Kurczę, coraz bardziej jestem przekonany do tego obiektywu.
    Chyba jutro pojadę gdzieś do sklepu i jednak go zakupię.

Domyślnie

kurcze, Zbigniew pokazał fajne strzały z tego Samyanga. 70% zdjęć z trafioną ostrością na zwykłej matówce D200 to wynik myślę ok, szczególnie jak na początek. Troszkę szkoda tego AF, szczególnie do bardziej dynamicznych akcji, chociaż większość portretów i tak robię pozowanych. Trudny wybór

Czy ktoś wie, w którym sklepie w Warszawie można pomacać tego Samyanga?
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Ja już sprawdzałem
    W Fotokliku i Cyfrowe.pl.
    No i jest jeszcze w Interfoto.

Domyślnie

I tam wszędzie mają na stanie ? Ciekawe. To ja jakoś szukałem słabo, bo stwierdziłem, że tylko w foto-tipie jest.

Domyślnie

Generalnie: Kupowane w foto-tip jest dobrym pomyslem, to sensowny sklep, zreszta zaprzyjazniony z forum tutejszym
    W razie jakichkolwiek problemow ze sprzetem -- gwarancja realizowana jest tak, jak nalezy, bez zbednych emocji i przeciagania czasu.

Swoja droga -- musze sie do nich wybrac. Moze ktos potrzebuje "pomocnej dloni" przed zakupem u nich szkielka?
    Jesli tak - sluze.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

A ja wczoraj byłem w fotoklik

Strona 15 z 158 PierwszyPierwszy ... 513141516172565115 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów