Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Mayo Collection

Domyślnie

Muszę przyznać, że na trochę mnie zatrzymała ta sesja. Już tłumaczę. Pierwszy rzut oka - jest tak sobie, ale na drugi rzut oka... jest już lepiej. Przede wszystkim jest spójnie i trochę niebanalnie. Nie wiem kto wybierał miejscówki, ale są one wybrane jakby na zasadzie kontrastu. "O tutaj na pewno nikt by nie zrobił zdjecia w tym stroju!". Całościowo zatem dość ciekawie to wyszło mimo drobnych potyczek tu i ówdzie.
    Ale powiem, co jeszcze ogólnie rzuciło mi się w oczy, bo o drobiazgach nie ma co tu gderać. Przede wszystkim jest to sesja mody, katalogowa rozumiem. Stylistkę miałeś świetną zatem tutaj złego słowa nie powiem. Zaskoczył mnie jednak wybór dwóch zdjęć (co podkreśliłeś, nie Twój, więc jesteś kryty), które mi tu nie pasują. Mówię o zdjęciu ostatnim z tego zestawu oraz ósmym ze strony. Dlaczego nie pasują? Bo nie pokazują produktu tak jak bym sobie to wyobrażał. Ale być może miały być taką odskocznią, przerywnikiem. Z tym, że dla mnie też nie bardzo.
    Co jest jeszcze ciekawe? Zdjęcie numer 6. czyli, jak je nazwałem "kameleon" - no takiego kolażu faktur i wzorów dawno nie widziałem i przykuwa on uwagę. Oprócz tego zdjęcia podoba mi się "prosta" trójeczka oraz odjechana siódemka z pochyłymi modelkami. Na tym zdjęciu jedną część chętnie też bym zobaczył z jakimś ekstra dodatkiem typu torebka jak to by się prezentowało.

Ogólnie zatem brawa - według mnie udana sesja zdjęciowa i klient myślę, że zadowolony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    Muszę przyznać, że na trochę mnie zatrzymała ta sesja. Już tłumaczę. Pierwszy rzut oka - jest tak sobie, ale na drugi rzut oka... jest już lepiej. Przede wszystkim jest spójnie i trochę niebanalnie. Nie wiem kto wybierał miejscówki, ale są one wybrane jakby na zasadzie kontrastu. "O tutaj na pewno nikt by nie zrobił zdjecia w tym stroju!". Całościowo zatem dość ciekawie to wyszło mimo drobnych potyczek tu i ówdzie.
    Ale powiem, co jeszcze ogólnie rzuciło mi się w oczy, bo o drobiazgach nie ma co tu gderać. Przede wszystkim jest to sesja mody, katalogowa rozumiem. Stylistkę miałeś świetną zatem tutaj złego słowa nie powiem. Zaskoczył mnie jednak wybór dwóch zdjęć (co podkreśliłeś, nie Twój, więc jesteś kryty), które mi tu nie pasują. Mówię o zdjęciu ostatnim z tego zestawu oraz ósmym ze strony. Dlaczego nie pasują? Bo nie pokazują produktu tak jak bym sobie to wyobrażał. Ale być może miały być taką odskocznią, przerywnikiem. Z tym, że dla mnie też nie bardzo.
    Dzięki za tak obszerną wypowiedź. Zdjęcia do swojej galerii to ja wybierałem sam więc są to moje typy (już nie jestem kryty). Miejscówka fajna, szukałem kontrastów, ciekawego miejsca, nowego miejsca na zasadzie tego jeszcze nie było. Zdjęcie ostatnie z forum to jedno z moich typów z tego miejsca, sukienka jest pokazana na innym w trawie. A 8 z strony też jest w paru. Wrzucę wkrótce dla porównania.

Co jest jeszcze ciekawe? Zdjęcie numer 6. czyli, jak je nazwałem "kameleon" - no takiego kolażu faktur i wzorów dawno nie widziałem i przykuwa on uwagę. Oprócz tego zdjęcia podoba mi się "prosta" trójeczka oraz odjechana siódemka z pochyłymi modelkami. Na tym zdjęciu jedną część chętnie też bym zobaczył z jakimś ekstra dodatkiem typu torebka jak to by się prezentowało.
    Ogólnie zatem brawa - według mnie udana sesja zdjęciowa i klient myślę, że zadowolony.
    Nie mam z torebką więc musi zostać tak jak jest. Z 3 było dużo kombinowania. Niektóre zdjęcia robiłem tamronem 17-35 i na komputerze w korekcji był duży problem.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malita Zobacz posta
    Niektóre zdjęcia robiłem tamronem 17-35 i na komputerze w korekcji był duży problem.
    A możesz rozwinąć tę myśl? To szkło tak inaczej oddaje kolory, czy chodzi o coś jeszcze?

Domyślnie

A możesz rozwinąć tę myśl? To szkło tak inaczej oddaje kolory, czy chodzi o coś jeszcze?
    Aberracja chromatyczna i walka z tym, mydełko i światełko.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

2 i 3
    D750 + D700 + F80 + Pentacon Six TL + 14-24/2.8 + S 35/1.4 + S 50/1.4 + S 85/1.4 + 105/2.8 VR + 70-200 VRII + CZ Biometar 80/2.8 + Sonnar 180/2.8 + SB-800 + Sunpak 555 + PW II

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Nr. 7 !

Domyślnie

tak 2-jeczka mi się widzi bardzo, ogólnie fajne.

Oszczędny w słowach Awatar _luke_
    Miasto
    Ząbki k.W-wa

Domyślnie

Zajefajne szczególnie 8
    Pozdrawiam lukasz
    D90 | N50/1.4 | N18-200 | N17-55 | N10.5 | T17-50 | T28-75 | S20/1.8

Domyślnie

dla mnie 3 i 7!!
    D50 + S30 1:1,4 + Nikkor'y

Domyślnie

nic specjalnego