Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 82

Domyślnie Sposób na komary

Witam sezon komarowy w pełni a moja krew chyba bardzo im smakuje mogę służyć za wabik w większym towarzystwie większość insektów wali prosto do mnie tnąc nieziemsko.
    macie jakieś sprawdzone metody ???
    Słyszałem o Komeszku http://www.dentalmed.com.pl/cgi/dm.c...DETAIL&id=1019 podobno dobry.
    Pozdrawiam Piotr Nikon z8 z50 + Tamron 90 f2,8 + sb600 +nikkor 18-105 + tamron 150 600 G2

Domyślnie

W wojsku bywajac na kilku tygodniowych poligonach faszerowałem sie witamina B. Skóra wydziela nieprzyjemny zapach dla tych nieokrzesanych insektow.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 11-06-2010 o 13:41 Powód: orto.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez U-CUT Zobacz posta
    W wojsku bywajac na kilku tygodniowych poligonach faszerowałem sie witamina B.Skura wydziela nie przyjemny zapach dla tych nie okrzesanych insektow.
    No dobrze, skUra może i tak, ale mnie gryzą w skÓ
    Elektryczna klamka od Tippmana zasilona powietrzem o wysokim ciśnieniu, służąca do robienia siniaków w okolicach głowy. A do tego jakiśtam Nikon do dokumentowania dzieła zniszczenia.

Domyślnie

carl00s sędzia dredd mnie zwykły off pomaga i fenistil jak pogryzą już przypadkiem
    Nie mamy skrzydeł by lata, a mimo tego to nasz cel...

Domyślnie

Polecam spray firmy Bros, zawiera podobno najwięcej repelenta (DEET - blokuje receptory zapachowe owadów) z środków dostępnych w Polsce.
    Dobry fotograf to i Nikonem potrafi zrobić zdjęcie

Domyślnie

Przypomniał mi się taki dowcip, jak to turyści pytają miejscowych, powiedzmy na Mazurach, jak sobie radzą z komarami:
    - Ano Panie wystawiamy za domem teściową i smarujemy miodem i wszystkie komary z okolicy do niej lecą.
    - Ależ tak nie można, ona się zadrapie na śmierć!!!
    - E tam, nie zadrapie, jest sparaliżowana!

Proszę nie robić tego w domu!!!
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

kup sobie odkomarzacz stosowany (podobno) przez US Army i po sprawie

Domyślnie

Przyzwyczaić się. Sporo kiedyś czasu spędziłem na obozach harcerskich na Mazurach. Na nie nic nie działało. Więc trzeba się było przyzwyczaić. Tylko na noc moskitiery
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Jestem leśnikiem z komarami "żyję" na co dzień

wymieniany wcześniej Bros czy inne środki odstraszające są dobre ale....na jakiś czas.

co pozostało?...... zignorować je

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Po dwuletnim treningu w Chinach, gdzie komary nad Jangcy sa wielkosci doga niemieckiego, nic nie jest w stanie mnie zaskoczyc ale czasem w Polszy psikne sie offem, tak na zapas

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów