Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: Burza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PeterWolf Zobacz posta
    W sumie można usunąć, ale może nawet nie przeszkadzają.
    Siedziałem dziś pół dnia bawiąc się obróbką tej foty - i nie udało mi się nawet zbliżyć do efektu, który pokazałeś. Czy mógłbyś zdradzić początkującemu jakie kluczowe narzędzie tu zadziałało? Chodzi mi o górę i środek - że są jasne, kontrastowe - ale nie rozmazują się, nie powstają czarne plamy, itd. - używam NX2.
    Właśnie te czerwone światełka dodają wyjątkowego klimatu temu zdjęciu. Odnośnie pytania, to postaram się coś wysłać na PM ps. ja też jestem początkujący i to bardzo, zwłaszcza jeżeli chodzi o obróbkę

Domyślnie

Dwójeczka bardzo dobrze wyciągnięta co widac na chmurach
    Bardzo fajny obrazek.
    D4s/D500/ 2xS 10-20/ N 70-200 2.8 FL/ N 200-500 5.6/Pentacon 50 1.8 / Helios 58 -2 /Manfrotto 055 XPRO3/Lee filters

Domyślnie

swietne zdjecie. w oryginale, zdecydowanie

Domyślnie

Dobre - jak filmowy "independence day" - jednak preferuję wersję oryginalną
    Pozdrawiam: Camrak
    Down Under - the place to be!

Domyślnie

http://www.nto.pl/apps/pbcs.dll/arti...GION/607635917

Peter, która wersja poszła...??? Powalczyłeś z nim jeszcze, po naszych pogawędkach?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nothing
    Peter, która wersja poszła...???
    Zasadniczo nie ta co powinna - drobna wpadka, ale mam nadzieje ze sie nie obrazisz Poszła Twoja. Ponieważ u nas to był burzowy tydzień i gorący temat, pomyślałem ze wrzuce do lokalnego brukowca to więcej osób zobaczy. Najpierw do połączonego z NTO - MMOpole poszła moja wersja:
    http://www.mmopole.pl/artykul/burza-...lem-19824.html
    a dzien póxniej do w/w NTO - nazwy plików były bardzo podobne i tak się klikło że poszła Twoja, ale imho nawet dobrze w sumie. Mogłem to oczywiście wycofać, ale myśle po co.
    Cytat Zamieszczone przez nothing
    Powalczyłeś z nim jeszcze, po naszych pogawędkach?
    Tak, zrobiłem nawet za dużo wersji i już sam przy tym zdjęciu zgłupiałem i musze troche od niego odpocząć zanim się wezme za to jeszcze raz, próbując zrobić jakaś wersje ostateczną. Ta, którą dałem pod w/w linkiem to też jeszcze nie to - imho dół chyba jest najlepszy na oryginale, no ciut może można podkręcić, ale nie przesadzić z kolorami, bo jak za jaskrawe to chyba jednak nieładne.
    D80 + Nikkor AS-F 18-105 VR
    Twoje Bieszczady

Domyślnie

Walcz, walcz, bo to zdjęcie jest rewelacjne. Konkursowa fota. Jak masz rawa, to w końcu się uda i nie śpiesz się. Ps. Jak się mam obrażać, skoro mogę zobaczyć jakiś swój ślad w gazecie... Poznałem od razu po pewnym szczególe - takiej małej wpadce przy obróbce, hihi, która w sumie trwała parę minut...

Domyślnie

Dobre zdjęcie, 2 prezentuje się zdecydowanie lepiej

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów