Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie plecak czy torba

Witam
    Poniewaz moja stara torba drastycznie stała się za mała na sprzęt, do tego stopnia ze musialam zabierac ze sobą dwie, jedna na body plus lampa druga na szkla...potrzebuję waszej rady, lepszy plecak czy torba foto ?
    musze zmiescić 2xbody, 5 szkieł, statyw, lampę i parę akcesoriów...
    Pozdrawiam
    ..

Domyślnie

Jesli nie na reporterke to plecak.
    jesli na reportaz z czesta zmiana szkiel i puszek to raczej duza torba

Domyślnie

to już było kilka razy - opcja szukaj
    puszki, słoiki i troszkę światła w ciemności

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    Jesli nie na reporterke to plecak.
    jesli na reportaz z czesta zmiana szkiel i puszek to raczej duza torba
    Co prawda to prawda
    Zdecydowanie radzę dozbierać kaskę i kupić torbę i plecak.
    fx i 10,5; 85; 14-24; 24-70; 80-200 af-s; SB-600 i 900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tatar Zobacz posta
    Zdecydowanie radzę dozbierać kaskę i kupić torbę i plecak.
    To jest naprawde najlepsze rozwiazanie. Ja mam jeszcze plecak miejski (na codzien bez sprzetu, ale czasami jak jest potrzeba to puszka i obiektyw) i system sakw na pasie

Domyślnie

ja też mam torbę i plecak. Torba w pewnym momencie stała się zbyt mała i dokupiłem plecak z zamiarem późniejszej sprzedaży torby. Raz wystawiłem nie sprzedała się a później doszedłem do wniosku, że często jest tak że torba wystarcza i że nie zawsze chce mi się z plecakiem dymać (ma to znaczenie gdy często musisz ściągać i zakładać go z pleców np. w czasie jazdy na rowerze). Ja na Twoim miejscu kupiłbym duuuży plecak a małą torbę jednak sobie zostawił.
    d7000 + N17-55/2.8 + N70-300VR + N35/2 + SB900 + frotka

Domyślnie

a ja polecam to co i sam posiadam i jestem bardzo zadowolony
    crumpel sixhundred daily - tu masz test
    a tu możesz kupić oferta

trochę przesadzają z pojemnością, ale jak możesz/lubisz pakować obiektywy jeden na drugim to faktycznie podana pojemność jest zgodna z prawdą
    ja nosze w niej laptopa 15,4" jedno body, cztery słoiki, lampę, ładowarkę, książki, filtry i inne pierdoły i jest jeszcze troszkę luzu

ciekawym rozwiązaniem jest dodatkowy pasek który we właściwy sposób układa nam torbę na plecach tak, że nawet jak jest ciężka to tego tak mocno nie czujemy jak w przypadku nie skorzystania z jego pomocy

dla mnie zaletą tej torby prócz pojemności i dobrego ułożenia na plecach jest to, że nie kojarzy się ze sprzetem foto i nie rzuca się w oczy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cheyenne Zobacz posta
    a ja polecam to co i sam posiadam i jestem bardzo zadowolony
    crumpel sixhundred daily - tu masz test
    a tu możesz kupić oferta

trochę przesadzają z pojemnością, ale jak możesz/lubisz pakować obiektywy jeden na drugim to faktycznie podana pojemność jest zgodna z prawdą
    ja nosze w niej laptopa 15,4" jedno body, cztery słoiki, lampę, ładowarkę, książki, filtry i inne pierdoły i jest jeszcze troszkę luzu

ciekawym rozwiązaniem jest dodatkowy pasek który we właściwy sposób układa nam torbę na plecach tak, że nawet jak jest ciężka to tego tak mocno nie czujemy jak w przypadku nie skorzystania z jego pomocy

dla mnie zaletą tej torby prócz pojemności i dobrego ułożenia na plecach jest to, że nie kojarzy się ze sprzetem foto i nie rzuca się w oczy
    oczywiście powinno być crumpler

Domyślnie

Crumpler jest ok! w największej wersji wg testu, zmieści mi sie wszystko, tylko pytanie czy napewno, kupiłam wysyłkowo torbę hamy niby wszystko cacy, zgodnie z opisem mozna było smiało zmieścić dwa korpusy i resztę sprzętu. Niestety w rzeczywitości jak juz miałam torbę w swoich łapkach, pakownośc raczej mocno mijała sie z opisem, więc mus ruszyć do dystrybutora i zribić indywidualny test.
    Thanks boys
    Ostatnio edytowane przez basbas ; 24-07-2009 o 14:21
    ..

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów