Szukaj
a ja pracuje w tandemie LR2 plus CS3 i taki tez polecam
90% obrobki zalatwiam w LR
Przez dwa lata używałem NX, niedawno kupiłem uaktualnienie do NX2, dobrze że mogę na jednym komputerze korzystać z obu wersjii. Mówiło się sporo, że NX jest zakręcony, teraz mogę powiedzieć że NX2 jest zakręcony, a wersja starsza wydaje mi się obecnie dziecinnie prosta, bardziej intuicyjna. Może to kwestia nawyków, zobaczymy.
Żeby NX/NX2 miał jeszcze korekcję perspektywy, jak PSE7, w pionie i poziomie, a może ma , tylko ja nie potrafię z programu tej funkcji wyłuskać.
Ostatnio edytowane przez wlopis ; 22-07-2009 o 12:41
SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2
No i brak stempla!!! Używam NX2 i uważam, że jest bardzo dobry, ale mu brakuje 3 rzeczy: stempla, korekcji perspektywy i dobrze działającego pędzla korekcyjnego.
Jest co prawda wołowaty, u mnie nawet z core duo E8500 i 4 GB Ramu, ale to chyba taki urok, żeby człowiek się zbytnio przy obróbce nie spieszył![]()
Jakby nie moje problemy z kolorami w wywoływarce RAW to bym miał już CS4 kupionego.
Zainstalowałem triala ostatnio i parę godzin z kumplem spędziłem obrabiając RAWY i zadowolonym nie był... Nawet profile 5D sklecił wg zaleceń z forum dla każdej z moich puszek.
Jak oglądam potem w przeglądarce Iview wyniki to porażka dla mnie. Z NX2 to co na ekranie mam na odbitce. I to dla mnie ważne.
Mam jeszcze 20 dni żeby się przekonać. Mam jeszcze zainstalować triala LR2, ale jeśli chodzi o kolory to problem jest ten sam.
Wizja męczarni z NX2 doprowadza mnie do szału... A mam 8GB ramu...
PS.
Szukam konsultanta do "tych" spraw. Najlepiej za pomocą Skype bądź stacjonarnego, bo przed kompem w domu mi zasięg na komórce błądzi. Oczywiście płacę należycie za wykonaną robotę. Kontakt na PM.
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 23-07-2009 o 13:00
Więc coś gdzieś jest nie tak.
Pomagał mi kolega, co się w tym orientuje więcej niż ja.
Pogmeram to podobnych wątkach, może coś wieczorem wymyślę.
Szybkość CS4 i jego (wciąż dla mnie nieodkryte) możliwości są warte ceny za niego.
Zwłaszcza, jak się porówna to wszystko z NX2...
Skontaktuj się z nami