Close

Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Photoshop CS3 i Bridge - problem z camera raw

Moi drodzy.
    Pomóżcie proszę.
    Mam CS3 w angielskiej wersji językowej i taka mi pasuje, bo jest dużo bardziej rozbudowana od wersji polskiej która posiadałem przez chwilę.
    Chciałbym korzystać ze wszystkich narzędzi tego pakietu łącznie z konwenterem DNG.

Mam do Was następujące pytanie.
    Czy po instalacji photoshopa mieliście automatycznie utworzony skrót do adobe DNG (bo ja nie), czy też korzysta się z niego uruchamiając go z Bridga?
    Po uruchomieniu Bridga i kliknięciu w nim na miniaturę zdjecia nie uruchamia mi się camera raw tylko photoshop i dopiero w nim camera raw.
    Chcę korzystać z camera raw pod bridgem, na razie zostawiajac photoshopa z jego narzędziami w spokoju.
    Nie mam możliwości wyboru otwierając pliki raw która z aplikacji (photoshop czy bridge) ma pełnić funkcję aplikacji nadzorujacej dla camera raw.
    Czy powinienem coś zmienić w ustawieniach czy też wpływ na pracę photoshopa ma poprzednia usunięta już instalacja polskiej wersji tego programu z której został tylko bridge, którego nijak nie mogłem usunać bo nigdzie nie było deinstalatora.

Domyślnie

znalazłem rozwiązanie
    było banalne
    aby camera raw uruchamiała się w bridgu w preferencjach musi być zaznaczone, że podwójne kliknięcie na miniaturę uruchamia camera raw oraz musi być uruchomiony photoshop
    jesli photoshop jest nieuruchomiony podwójne kliknięcie na miniaturę w bridgu powoduje otwarcie najpierw photoshopa, a a potem w nim camera raw

Uprawnienia umieszczania postów