wrzucam bo duży był - na foto jego dolna 1/3. żałuję że nie miałem szerszego kąta ustawionego w obiektywie :/
i wrzucam, bo pioruny to nie taki prosty temat, więc komentarze są cenne.
Szukaj
wrzucam bo duży był - na foto jego dolna 1/3. żałuję że nie miałem szerszego kąta ustawionego w obiektywie :/
i wrzucam, bo pioruny to nie taki prosty temat, więc komentarze są cenne.
ocenzurowano
piękne pie...cie
dobrze że błysk trwa jakąś 1/100000s bo fala uderzeniowa pewnie straciła aparat, a fotografowi polała się krew z uszu![]()
śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
Pawel Borowka
<')(((<-( <')(((<-( The deeper I go<')(((<-( The better I get
nieźle, nie powiem![]()
a jak odpalałeś aparat ? reagował na błysk ?
nie trzeba wzywać doktora
Gdybys przycial tam, gdzie sie zaczyna balkon - fotce by to wyszlo na dobre.
Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB
grubo, nie powiem![]()
D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \
Ponieważ ostatnio sam bawiłem się w łowcę piorunów (z marnym skutkiem) chylę czoła. Może trochę zbyt jasne otoczenie jak dla mnie ale rozumiem, że tylko tak mogłeś go złapać (14s o 20:50)
PS. przy takich próbach, żona zawsze zagania mnie gromnicą do domu![]()
D300, N17-55, BW UV MRC, BW POL MRC, ThinkTank 30
odpalałem wężykiem spustowym na czasie "bulb", co do kadrowania to zostawiłem barierkę balkonu z dwóch powodów : aby było wiadomo że to balkon, oraz dla tego że podoba mi się odbicie światła przy łączeniu.
jeśli chodzi o jasność, to wywołać można z rawa na kilka sposobów i po kilkunastu sekundach zrobiłem tak jak wdać.
ten piorun był tak duży że wydawało się jakby strzelił kilkadziesiąt metrów obok, ale że grzmot był po około 5 sekundach to wychodzi 1,5 - 2 kilometry dalej. z perspektywy mojego balkony szacuję ze mógł sięgać wyżej niż latają rejsowe odrzutowce pasażerskie, choć mogło to być złudzenie.
pozdrawiam
ocenzurowano
Skontaktuj się z nami