Witam , chciałbym o swoim następnym kroku już pomyśleć teraz i nie wiem którym kierunku iść ... Na wstępie napiszę co lubię fotografować ... jest to portret i krajobraz .. ale z naciskiem na fotografię ludzi ... sprzęt jaki posiadam to d60
+ 18-55 VR + 35mmG f1.8 + sb900 już za dwa tygodnie :] ... Bardzo chciałbym szkiełko af-s 85mm jakas staleczka lecz taka nie istnieje i tu jest mój najgorszy dylemat , puszki bym nie chciał zmieniać bo jak na razie mnie nie ogranicza i jest to nowe body raptem pół roczne .. na pewno teraz żałuję że od razu nie kupiłem d90 ale nie wiedziałem że się tak wkręcę ... Odkąd kupiłem stałke to zapomniałem o zoomie jest o niebo lepsza i wcale mi nie brakuje zooma przecież mam nogi :] stałkę i lampę(będę ja miał za 2 tygodnie) kupiłem z myślą o dziecku które niedługo przyjdzie na świat ale gdy coraz więcej chłonę widzę zastosowanie wszędzie ... no i może do rzeczy , kita na pewno się pozbędę tylko co kupić do fotografii ludzi w plenerze ? czy kupić może 50mm 1.4 tylko jak ustawiam sobie 50mm na moim 18-55 to wolałbym coś dłuższego ... więc może sigma 50-150 )tylko to już nie będzie stałka) ?? No i ostatnia rzecz o której myślę to czekać cierpliwie jak wyjdzie 85mm af-s ?? Jeśli w ogóle takie szkło wyjdzie ... jeśli ktoś dał radę przebrnąć przez to co napisałem bardzo bym chciał aby coś sensownego napisał :] szczególnie Ci którzy lubią fotografię ludzi i stałki :] ... czy może nie zawracać sobie głowy i 50 mm 1.4 wystarczy w plener do potretu ??
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami