Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Naprawa SB-800

Domyślnie Naprawa SB-800

Witam

Jestem przed zakupem 800-ki i zastanawiam sie nad firma w ktorej kupie.
    Z jednej strony mam sklep , ktory daje gwarancje swoja a z drugiej sklep , ktory daje Nikonowska.
    Cena podobna, wiec nie o to chodzi.

Prosze o info jak czasowo wyglada naprawa w sklepie a jak u Nikona ?
    Domyslam sie, ze sklep wysyla do Niemiec ... ale to moze byc i tak szybciej niz w Nikon Polska

Domyślnie

Dlaczego zakładasz czarny scenariusz i awarię lampy? Na to pytanie chyba nie da się odpowiedzieć - za dużo zmiennych.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Ja stałem przed tym samym problemem kupując i d70 i sabinkę.
    Wybrałem tą ofertę, która gwarantowala mi naprawę sprzętu w Niemczech. Po tym co tu na Forum moża przeczytać, ngdy nie zdecydowałbym się na naprawę w Warszawskim serwisie. To tylko moje zdanie, nie musisz się z tym zgodzić
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Z serwisem w W-wie jest troche jak z loterią - raz bardzo szybko mi usuneli usterkę w ramach gwarancji - z przesyłka tam i z powrotem zajęło to 6 dni kalendarzowych.
    Pozdrawiam

Domyślnie

A moze ktos wie ile trwa wysylka+naprawa+powrot sprzetu ?
    Jak slysze o 3-tygodniowym i dluzszym terminie w Polsce to mam mieszane uczucia ...

Nie zakladam czarnego scenariusza ale jak sie okaze, ze wyslanie do Niemiec , naprawa i powrot potrwa krocej niz jak osobiscie dowioze do serwisu w Polsce i odbiore po naprawie to niech zarobi Nikon Niemcy a Nikon Polska niech sie obejdzie smakiem.
    Sorki za taki ton ale sprzedac to kazdy potrafi , sztuka w tym , zeby traktowac normalnie klienta.
    Jak ktos wydaje polowe sredniej krajowej na lampe to ma prawo do takiego traktowania ...

Domyślnie

Moim zdaniem nie ma znaczenia ile wydaj się na dany produkt - bo np przy samochodzie taka lampa to taki niewielki wydatek - zawsze nalezy dążyc do tego, żeby być traktowanym powaznie. Niestety nie najlepsze opinie o serwisie nikona sa faktem. Ale czy lepiej będzie w serwisie w Niemczech? Przy osobistym kontakcie byc moze tak - ale tu mamy jeszcze pośrednika i wiele zależy od niego.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Mam taka nadzieje , ze jak kupie w sklepie lampe , obiektyw i wydam razem ze 3000 to biorac pod uwage , ze sklep jest w tym samym miescie a ja bede chcial cos kupic jeszcze , potraktuja mnie powaznie.
    Poki co olali mnie w FotoIT raz , wiec mam prawo sadzic , ze zrobia to ponownie i nie bede tam kupowal ... ceny juz sie wyrownaly i moge sobie na to pozwolic.
    FotoIT mam 20 kilometrow od domu a sklepy w ktorych moge kupic 5 minut rowerem od domu

Domyślnie

Ja w fotoit kupiłem wiele razy - mam do nich 550 km, i za kazdym razem moge liczyć na jakąs ulgę. A lampa sb800 (kupiona zreszta w fotoit ) kosztowała mnie 1900 zł 2,5 roku temu. Za d70 w sklepie dve dałem 6200 - i gdy kiedys zadzwoniłem do nich czy w związku z tym, że zostawiłem u nich tyle pieniędzy dostanę ulge na zakup obiektywu sigma 24-70 2,8 to powiedzieli mi, że tak oczywiście - możemy się podzielić kosztem przesyłki - czyli jakies 8 zł. My ich oczywiście szanujemy.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Ok , a mi powiedzieli , ze mam do S5500 gwarancje na 2 lata a okazalo sie , ze mialem rok.
    W efekcie dalem wiecej kasy (z roczna moglem kupic taniej) a po 1.5 roku wszyscy w FotoIT robili dziwne miny ...

Kazdy moze miec inne zdanie i je szanuje , przytaczam moj przyklad jako dowod na to co mowie.

Domyślnie

ja to mysle, ze jak kupisz w sklepie i sie zepsuje, to zaniesiesz ja do sklepu, a sklep i tak wysle ja do serwisu...
    z tym, ze jezeli minie wiecej niz 21 dni - i o ile nie zostales wczesniej uprzedzony o przedluzeniu tego terminu - mozesz wymoc zwrot gotowki

Uprawnienia umieszczania postów