Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Lowepro Stealth Reporter D100 AW

Mam pytanie do posiadaczy torby Lowepro Stealth Reporter D100 AW ewentualnie Lowepro Stealth Reporter D200 AW, jak te torby sprawują się w praktyce??
    I czy do zestawu D90 + T17-50 N28 - 78, SB900 troche baterii dodatkowy akumulator karty ładowarki bedzie wystarczająca, czy raczej za mała. Ponieważ te torby umożliwiają szybki dostęp do sprzetu przez suwak w klapie to mam dodatkowe pytanie czy jest szansa schowania w nie D90 z przypiętą sabinką?? A może lepiej kupic jakąś zupełnie inną torbę, do wyboru jednej z tych dwóch przekonuje mnie ten suwak który pozwala na szybki dostęp do sprzętu. Z góry dzieki za opinie i pozdrawiam.

Domyślnie

nikt nie używa żadnej z nich?? Sa az tak kiepskie??

Domyślnie

Na pewno nie są kiepskie. Może po prostu wśród małych toreb, jest wielki wybór i nie wszyscy sięgają po lowepro reportera. Ja mam dwie torby tej firmy: nova 4 i reporter 550 - obie reprezentują NAJWYŻSZĄ jakość wykonania.

Co do tego suwaka w górnej klapie, to nawet w 550 ciężko body z obiektywem przez to wydłubać. Zmienianie obiektywów czy wyciągnięcie dodatkowej lampy jest bardzo wygodne, ale korpus to raczej nie tędy.
    Ostatnio edytowane przez wuqa ; 28-07-2009 o 11:49
    Było600, 35 f1.8G, 50 f1,4G, 85 f1,8D, 16 f2.8 fisheye, 2xSB 900
    Zostało: D7100, S18-35 f1., Metz 48

Domyślnie

dzieki za Twoja odpowiedz cos mi rozswietliła i rozwiała moje nadzieje co do tego suwaczka

Domyślnie

Nova 4 pomieści body z lampą ale na pewno nie na STOJĄCO
    Reporter 500 - to juz na prawdę spory torbiszon.

Domyślnie

he używam D200, potwierdam ze przez tą klapę to trudno nawet "maluteńką lustrzankę" wyciągnąć bardzo swobodnie wchodzą spore dwa obiektywy, korpus z trzecim, osłony przeciwsłoneczne (ja trzymam z przodu pod korpusem) 5 filtrów 77mm, zestawik Lee w pokrowcu, butelka z wodą i jakieś drobiazgi typu wężyk, poziomica, husteczki, karty - ale miałem taki czas że upychałem tam jeszcze więcej , z perspektywy czasu (2 lata) to bym się nad NOVA 4 lub nawet 3 albo D200/D300 zastanawiał D100 raczej nie kupuj kosztuje tyle samo co D200 ale wg. mojej wiedzy jasne zoomy 70-200 do niej nie wejdą. Mam styczność jeszcze z torbami Nova tam lepiej rozwiązany jest pokrowiec przeciwdeszczowy. D200 po dwóch latach użytkowania wygląda bardzo przyzwoicie, jedynie ten materiał dziurkowany z tyłu lubi się czepiać rzepów z ubrania i wtedy trochę się kosmaci. Torby mają to do siebie że zawsze są za małe wiedziałem o tym a i tak wypełniłem ją do spodu (po roku) na szczęście ostatnio "przeczyściłem szklarnię" i jestem szczęśliwy ze nie musze tego wszystkiego dźwigać. Ja mam wersję bez AV pasek był fajniejszy bo "wygięty" co mi odpowiada. Zobacz Nova4 i D200 ale górnym otworem w reporterze się nie kieruj moim zdaniem nie użyjesz nigdy .
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 28-07-2009 o 20:36

Domyślnie

Korzystam z torby Nova 4 i potwierdzam, że jest wykonana rewelacyjnie. Naprawdę jej nie oszczędzam, a nie pojawiła się nawet najmniejsza niteczka czy skaza. W dodatku jest tak skonstruowana, że nawet biegając z niedomkniętą nie ma dużego ryzyka że coś wypadnie. Rewelacja!
    Niestety nie zmieścisz do niej 2 aparatów, 6 obiektywów i 3 lamp dlatego teraz posiłkuję się czeską Fomei. Niby ja polecali na forum, ale jednak jakość, sztywność i wygoda kilka klas niżej...
    D700 | D300 | D50 | S10-20 4-5.6 | N14-24 2.8 | S20 1.8 | N35 2.0 | N50 1.8 | N50 1.4G | S70 2.8 | SY 85 1.4 | N70-200 2.8 VRII | N18-200 3.5-5.6 VR | SB-900 | SB-600
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Uprawnienia umieszczania postów