Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie strobing odloczona sb900 w trybie ttl

mam pytanko jak komunikuje sie i informuje o odleglosci lampa z aparatem w trybie ttl .Ostatnio próbowalem ustaiweń:

body ok 8 m od lampy , lampa oddlaona od celu blyskania 5 m w jaki sposób sobie wyliczy jak blysnie?
    czy w komunikacji miedzy aparatem a lampa przesylane sa informacje o przeslonie , czulosci , odleglosci do obiektu:

z
    a) od aparatu do celu blyskania 13 m( 8+5 )
    b ) od aparatu do lampy 8m ?
    Nikon

Oszczędny w słowach Awatar teodor2424
    Miasto
    Sierakowice woj. pom.

Domyślnie

Mi wydaje się że oblicza wartość w przedbłyskach do poprawnego oświetlenia sceny i tak mocno błyska jak potrzeba a nie mierzy żadnych odległości.
    D90 | 18-105VR | 70-300VR | MB-D80 | Lowepro Fastpack 200 | Lightsphere | F&U blenda 5w1 | \wszystko na sprzedaż\

Domyślnie

Chodź nie korzystam z cls-a to wydaje mi się , że tak jak kolega wyżej napisał.
    Jest przedbłysk ustawienie odpowiedniej mocy i wyzwolenie błysku poprawnie naświetlającego scenę ; )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian9627 Zobacz posta
    Chodź nie korzystam z cls-a to wydaje mi się , że tak jak kolega wyżej napisał.
    Jest przedbłysk ustawienie odpowiedniej mocy i wyzwolenie błysku poprawnie naświetlającego scenę ; )

ps. po małej praktyce jestem tego pewien.
    Lenart.art.pl

D5000/D600 [ 14-24 2.8 / 24-70 2.8 / 50 1.4 G / 105 2.8 VR / 70-200 2.8 VR ]

Uprawnienia umieszczania postów