Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie czy zamienic 35mm na 85mm>?

ostatnio zastanawiam się nad zmianą jednego z moich obiektywów. Obecnie posiadam 50/1.4 i 35/2.0. W sumie celem są portrety więc zastanawiam sie nad zmianą 35mm na 85 mm pewnie to sie wiąże z dopłatą ale na to jestem przygotowany. Wiem, że wtedy będzie mi brakować szerokiego kąta, ale może warto?
    Nikon D700+nikkor 35/1.8+SB-900 Lowepro Stealth Reporter D650AW

Domyślnie

Po co Ci jednoczesnie 85 i 50mm na dx? Lepiej sprzedaj 50-tke. 35 da Ci standard do calej sylwetki osoby a dzieki 85 uzyskasz klasyczny portret
    Ostatnio edytowane przez wesu ; 18-07-2009 o 12:56

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wesu Zobacz posta
    Po co Ci jednoczesnie 85 i 50mm na dx? Lepiej sprzedaj 50-tke. 35 da Ci standard do calej sylwetki osoby a dzieki 85 uzyskasz klasyczny portret
    Kolega dobrze radzi, na Twoim miejscu bym zostawił 35/2.0 ( chyba że w przyszłości chcesz kupić 35/1.8 ), a zamienił 50 na 85.
    Szkoda, że nie będziesz na warsztatach w Borach, byś sobie sam odpowiedział na to pytanie.

Domyślnie

kurde.. to jego sprawa, co chce, a czego nie
    Naucz się czytać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mavierk Zobacz posta
    kurde.. to jego sprawa, co chce, a czego nie
    Skoro zadał pytanie, to staramy się mu pomóc.
    Na końcu i tak wybór będzie należał do niego i kupi lub zamieni to co będzie sam uważał za dobre.

Domyślnie

mavierk bardzo nie podoba mi sie Twoje podejście gdybym wiedział co zrobić to bym nie pytał na forum. Może ktoś ma na sprzedaż 85mm albo wie gdzie ja znajdę? gdybym wymieniał 35 na 85 to będę musiał dopłacić? ile? a jeśli 50 na 85mm to tez trzeba dopłacić? Wiem że zależy czy nowa czy używana itd, ale u mnie raczej uzywany obiektyw wchodzi w grę jednak chciałbym wiedzieć czy muszę byc przygotowany na dopłatę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bazej Zobacz posta
    Może ktoś ma na sprzedaż 85mm albo wie gdzie ja znajdę? gdybym wymieniał 35 na 85 to będę musiał dopłacić? ile? a jeśli 50 na 85mm to tez trzeba dopłacić? Wiem że zależy czy nowa czy używana itd, ale u mnie raczej uzywany obiektyw wchodzi w grę jednak chciałbym wiedzieć czy muszę byc przygotowany na dopłatę
    Zobacz w dziale sprzedam, ostatnio parę sztuk było 85/1.8 i jedna 85/1.4.
    Chyba poszły, ale będziesz miał pojęcie co do przedziału cenowego.

Domyślnie

widziałem niedawno je, ale nie pamiętam cen jakie były a i wątków też chyba już nie ma, a chyba nie ma ich zbyt często na sprzedaż

Domyślnie

podziękowania dla wilk325, ale nadal proszę o wypowiedzi czego powinienem sie pozbyć i czy w ogóle jest w tym sens na poczet 85mm

Domyślnie

Co by nie mówić ogólnie 85mm do dość spora ogniskowa a więc dobór kadru niekiedy może sprawiać trudności
    "nie pióro czyni obraz lecz malarz"
    Pozdro Kuba

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów