Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Kit w studio

Domyślnie Kit w studio

Witam Mam dylemat, ostatnio sobie uświadomiłem, ze kit bardzo dobrze zachowuje się w studio, a więc postanowiłem kupić takowy. Tylko właśnie nie wiem, który będzie najlepszy pod względem jakości optycznej od mniej więcej f7.1 do f11 i niezawodności AF. Z testu na optyczne.pl wynika, ze może być to 18-105 AF-s. Jednak mam pewne wątpliwość, wiec pytam i proszę o poradę, jaki inny? lub czy ten będzie najlepszy. Musi być to Af-s do 1100 zł max. Pozdrawiam :P

Domyślnie

1. raczej nie ten dział...
    2. ja używam 18-55 i to co robi w studio... całkiem dobrze sobie radzi. Nie spodziewałbym się tego po tym szkle. O ile w plenerze jest sporo gorzej, o tyle w studio to szkło na prawdę ładnie sobie radzi

EXIFy zostawione
    Ostatnio edytowane przez coroner ; 17-07-2009 o 22:04
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

ehhh rozmawiałem z tobą o tym juz kiedys, mam ten sam sprzet co ty, tez 18-55. Jednak on mi nie wystarcza i szukam czegoś lepszego

Domyślnie

No ja nie widzę powodów, dla których miałby nie wystarczać. W plenerze, gdzie jest duże zróżnicowanie kolorystyczno - naświetleniowe, gdzie wychodzi słaby kontrast szkła i inne niedomagania - a i owszem. Ale w studio ten niepozorny, do bólu plastikowy 18-55 na prawdę spełnia moje wymagania.
    Widziałem fotki z T17-50 w podobnych warunkach - wcale nie były o wiele lepsze, o ile w ogóle

Domyślnie

Potwierdzam, tak to jakoś jest, że w warunkach kontrolowanego światła, te niepozorne kitowe obiektywy spisują się całkiem dobrze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    do bólu plastikowy
    Pentaxa sprawia wrażenie bardziej plastikowego.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emsolo Zobacz posta
    Witam Mam dylemat, ostatnio sobie uświadomiłem, ze kit bardzo dobrze zachowuje się w studio, a więc postanowiłem kupić takowy. Tylko właśnie nie wiem, który będzie najlepszy pod względem jakości optycznej od mniej więcej f7.1 do f11 i niezawodności AF. Z testu na optyczne.pl wynika, ze może być to 18-105 AF-s. Jednak mam pewne wątpliwość, wiec pytam i proszę o poradę, jaki inny? lub czy ten będzie najlepszy. Musi być to Af-s do 1100 zł max. Pozdrawiam :P
    A tak w ogóle, czego Ci właściwiew kicie brakuje?? ze tak bardzo potrzebne Ci jest inne szkło ??

Domyślnie

ostrość, aberracje i nie ukrywam ze trochę mały jest, ale to juz inna kwestia

Domyślnie

Ostrość moim zdaniem ma całkiem niezłą, aberracji nie zauważyłem (patrz 2 zdjecie, większego kontrastu być nie może), z resztą to najwyżej kwestia jednego suwaczka w LR, i co to znaczy mały ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez coroner Zobacz posta
    (..) i co to znaczy mały ??
    No nie wygląda profi i modelka nie bierze fotografa na poważnie A tak poważnie to może pokaż jakiegoś sampla z tego kita przymkniętego do f/8 bo aż mi się nie chce wierzyć, żeby to szkiełko sobie nie radziło po przymknięciu.
    A jeśli chodzi o ostrość, większy rozmiar i cenę to wydaje mi się, że 18-105 będzie dobrym wyborem.
    D700, D750, D800, N24-70, S35/1.4 ART, S50/1.4 ART, N50/1.8, N85/1.4

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów