Szukaj
Próba niezbyt udana, próbuj dalej. Przede wszystkim unikaj błyskania ludziom w twarz.
Nie było opcji gdyż to lampa wbudowana ale tylko na pierwszym zdjęciu. Na drugim światło zastane.
Nikon FX Tamron Tokina Nikkor Sigma Lowepro Panagor
patrząc na stopkę i porównując ze zdjęciami które pokazałeś powiem tylko tyle, że wiele nauki przed Tobą. Sprzęcicho które masz pozwala robic naprawde magiczne zdjęcia!
D700 16,17-35,35
Popraw WB, obróbkę, kadrowanie, tło... Rzeczywiście trochę do nauki jest. Warsztat fotograficzny do ulepszania. Ale i obróbka w równym stopniu. Zdjęcie drugie daje się obrobić w coś znacznie sensowniejszego. Może nie super zdjęcie, ale coś, co już można spokojnie pokazać (mogę pokazać przykład obróbki na szybko - no i niestety w cz-b ze względu na problemy z korektą balansu bieli i nieciekawym kolorem ściany). W powyższym wydaniu jest słabiutko. Jedynka kosz.
Trochę pogrzebałem w aparacie. Przestawiłem AdobeRGB na sRGB i jest lepiej.
WB na A strasznie dziwnie dobiera a że używam RAW to zawsze ustawiam na Auto
No i lampa wewnętrznaale nie długo dokonam zakupu i się poprawie
![]()
Jeśli chodzi o obróbkę to ...
Wrzucam zdjęcia przez picasaweb i nie rozumiem czemu zdjęcia na kompie wyglądają inaczej niż w necie.
I jeszcze jedno, w pełnej rozdzielczości jest inna bajka. Tu na forum jest to 800-500pix
Dalej WB skopany, może na twoim monitorze tego nie widać ale jest piekielnie za ciepło/żółto, wystaw może NEFa to powinni inni pokazać jaka powinna być kolorystyka.
olender.me
C5DmkII, C28/1.8, C85/1.8
Może to wina laptopa - mają strasznie zimmne kolory.
JPG prosto z puchy.
Skontaktuj się z nami